Tampereen saunapaviljongin rakentaminen viivästyy – luvasta tehtiin valitus

Valituksen käsittely kestää Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa noin kahdeksan kuukautta.

Rakentaminen & kiinteistöt
Laukontorin paviljonki, havainnekuva
Tampereen Palvelukiinteistöt Oy

Laukontorin kupeessa sijaitsevat kolme taloyhtiöä ovat valittaneet torille suunnitellusta ravintola- ja saunarakennuksesta hallinto-oikeuteen. Laukonlinnan, Laukonhovin ja Laukonkulman asunto-osakeyhtiöt vaativat saunapaviljongin rakennusluvan kumoamista.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen torstaina toimittamassaan valituksessa taloyhtiöt vetoavat useisiin kohtiin: esimerkiksi rakennuksen asemakaavan vastaisuuteen, lähiympäristön terveyshaittoihin ja viranomaisten esteellisyyksiin sekä selvittämisvelvollisuuksien laiminlyönteihin. Lisäksi taloyhtiöt näkevät, että rakennuksen suunnittelusta olisi pitänyt järjestää arkkitehtikilpailu.

Laukontori paviljonki havainnekuvassa
Tampereen Palvelukiinteistöt Oy

Laukontorin paviljongiksi nimetyn kiinteistön rakentaminen piti alun perin alkaa jo viime kuussa, mutta Tampereen kaupunki myönsi rakennusluvan vasta 30. elokuuta. Rakennuksen oli määrä valmistua toukokuussa 2017.

Nyt rakentaminen venyy entisestään. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden keskimääräinen käsittelyaika on noin kahdeksan kuukautta.

Tampereen saunapaviljongista on suunniteltu kaksikerroksista rakennusta, jonka kerrosala olisi yhteensä noin 500 neliötä. Kustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa.