1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

8-luokkalainen helsinkiläispoika vilahti Ylen tv-uutisissa – haettiin päätähdeksi elokuvaan

Nuorten syrjäytymisestä kertovan Pahan kukat -elokuvan nuori pääosanesittäjä teki vaikutuksen ohjaaja Antti J. Jokiseen oppilaskunta-aktiivina.

Viljami Nojonen
Aamu-tv:n Tähtihetken vieraana oli Pahan kukat -elokuvassa yhden pääosista näyttelevä 16-vuotias Viljami Nojonen.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Antti J. Jokinen roolitti lähiökuvaukseen Pahan kukat nuoria amatöörinäyttelijöitä. Elokuvassa nähdään muusikot Juno eli Jon Korhonen ja Mikael Gabriel eli Mikael Sohlman, mutta myös tuoreita kasvoja.

Elokuva kertoo teini-ikäisestä Sipestä, jonka perhe joutuu ongelmiin Sipen velipuolen rikollisen elämän takia. Sipeä esittävä helsinkiläinen Viljami Nojonen vakuutti Jokisen alun perin ihan omana itsenään, 8-luokkalaisena oppilasaktiivina.

– Yle haastatteli porukkaa meidän koulusta liittyen suuriin yhtenäiskouluihin. Olin haastateltavana oppilaskunnan edustajana. Antti bongasi minut siitä Ylen uutislähetyksestä. Sain soiton roolituspalvelusta ja minua pyydettiin tulemaan koekuvauksiin, kertoo Nojonen Ylen aamu-tv:n Tähtihetkessä.

Pahan kukat. Kuva: Solar Films

Nojosella oli kuitenkin jo entuudestaan kokemusta näyttelijänä. Hän oli esittänyt Krista Kososen näyttelemän roolihahmon poikaa vuoden 2011 trillerissä Syvälle salattu. Pahan kukissa Kososella on rooli Sipen opettajana.

Syvälle salatusta on jo tosi pitkä aika. Olin silloin vasta 9-vuotias. Se oli tosi hieno ja ainutlaatuinen kokemus, mutta en muista siitä ihan kauheasti.

Nojonen käy nyt lukion ensimmäistä luokkaa. Elokuvan syrjäytyneiden nuorten ongelmat vastaavat Nojosen mielestä hyvin todellisuutta.

– Minulle henkilökohtaisesti on tosi hyvä olla nuori tänä päivänä, mutta joillakin nuorilla on tosi vaikeaa. Olen kasvanut lähiöalueella, siellä näkee elokuvan esiintuomia ongelmia, ne ovat todellisia. Yhteiskunta ei tarjoa kaikille tarpeeksi aktiviteetteja. Monet nuoret turhautuvat, pohtii Nojonen.