1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Urheilun oikeusturvalautakunta: PS Kemin ja SJK:n kevään ottelutulos jää voimaan

Urheilun oikeusturvalautakunnan mukaan PS Kemi saa pitää pisteensä huhtikuussa pelatusta SJK-pelistä.

jalkapallo
PS Kemi ja SJK.
Teemu Kvist

Urheilun oikeusturvalautakunta on tehnyt päätöksen koskien keväällä pelattua Seinäjoen Jalkapallokerhon ja PS Kemin välistä ottelua. SJK voitti ottelun, mutta Suomen Palloliitto tuomitsi SJK:n häviämään kyseisen pelin, koska SJK peluutti kuutta pelaajaa, joilla ei ollut voimassa olevaa pelipassia.

Oikeusturvalautakunta katsoo, että asiassa ei ole perusteita kumota Palloliiton vastalauselautakunnan 20.5.2016 antamaa päätöstä, jolla SJK:n ja PS Kemin välisen ottelun lopputulokseksi määrättiin kemiläisten hyväksi 0-3.

SJK valitti Palloliiton päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan. Lautakunnan mukaan korkeimmalla sarjatasolla seuroilta voidaan edellyttää pelioikeuksien osalta ammattimaista toimintaa ja asioiden hoitamisen valvontaa. SJK on velvollinen korvaamaan PS Kemin kohtuulliset lautakuntakulut asiassa.

Palloliitto totesi keväällä, että Seinäjoen Jalkapallokerho oli peluuttanut joukkueiden välisessä liigaottelussa sekä cup-pelissä huhtikuun alussa edustusoikeudettomia pelaajia.

Palloliitto muutti kilpailumääräysten mukaisesti PS Kemi-SJK -liigaottelun lopputuloksen kemiläisten hyväksi. Sen sijaan joukkueiden välisen cup-ottelun lopputuloksen Palloliitto jätti voimaan. Liitto myös kertoi päätöksen perusteluissa pitävänsä ilmeisenä, että SJK ei rikkonut määräyksiä tahallisesti tai kilpailuetua saavuttaakseen, joten molempien otteluiden tuloksen muuttaminen olisi ollut kohtuutonta.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina 1. lokakuuta Kemin Sauvosaaressa.

Lue seuraavaksi