Keskisuomalainen ostaa Mediatalo ESAn

Viestintäkonserni Keskisuomalainen maksaa Mediatalo ESAsta noin 13,5 miljoonaa euroa. ESA julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia.

Jyväskylä
Keskisuomalainen.
Yle

Viestintäkonserni Keskisuomalainen on tänään ostanut Mediatalo ESAn koko osakekannan. Keskisuomalainen omisti yhtiöstä aiemmin neljänneksen, mutta nyt täydet sata prosenttia.

Keskisuomalainen maksoi lopuista osakkeista 13,5 miljoonaa euroa. Kaupan Keskisuomalainen rahoitti lainalla.

– Tämä on Keskisuomalaiselle merkittävä harppaus eteenpäin, me olemme systemaattisesti pyrkineet kasvamaan valtakunnalliseksi toimijaksi. Meillä on nyt Keski-Suomi, Pohjois-Savo ja pääkaupunkiseutu hallussa. Siihen väliin on jäänyt Päijät-Häme, sanoo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Keskisuomalainen-konsernin ja Mediatalon ESA:n muodostaman Mediatalo Keskisuomalaisen liikevaihto oli viime vuonna noin 184 miljoonaa euroa. Uudessa konsernissa on lähes 2 000 työntekijää. Uusi kokonaisuus on Suomen suurin maakunta- ja paikallisuutismedia.

Keskisuomalaiselle siirtyy kaupassa kaksi tilattavaa lehteä. Niistä suurempi on Lahden markkina-alueen Etelä-Suomen sanomat, jonka kokonaistavoittavuus verkko mukaan luettuna on 248 000. Heinolan markkina-alueen Itä-Hämeellä on 22 000 lukijaa. Kaikkiaan lehtiä on seitsemän.

– Mitään radikaalia muutosta ei ole tulossa. Etelä-Suomen Sanomat on alueen johtava sanomalehtibrändi, ja muutenkin brändit säilyvät, mutta saavat ehkä lisää elinvoimaa, Kangaskorpi sanoo.

Yrityskaupan jälkeen Keskisuomalainen on mukana myös radioliiketoiminnassa, kun Radio Voima siirtyy kaupan mukana konsernille.

– Kaupalliset radiot ovat pärjänneet viime vuosian kohtuullisen hyvin, ja Radio Voima on vahva toimija alueellaan. Ilman muuta radiotoiminta meitä kiinnostaa, sanoo Kangaskorpi.

Kaupassa siirtyvät myös Mediatalo ESAn kiinteistöt, Lahden sanomalehtipaino ja lehtien varhaisjakelun organisaatio.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus