Vastamelukorvatulpilla on saavutettu yli miljoonan dollarin ennakkomyynti

Oululaisen start up -yrityksen korvatulppia on tilattu yli sataan maahan, ja ensimmäiset toimitukset on tehty. Seuraavana askeleena on saada tuotanto rullaamaan ja avata myyntikanavat maailmalle.

QuietOn miniatyrisoi vastameluteknologian pieneen tilaan. Kuva: Antti Pylväs / Yle

Oululaisen startup-yritys QuietOnin vastameluteknologiaan ja akustiseen vaimennukseen perustuvien langattomien ja ladattavien korvatulppien tuotanto on käynnissä. Ensimmäiset sadat korvatulppia on toimitettu ennakotilaajille, joita on yli sadasta maasta. Eniten niitä ostetaan tällä hetkellä Suomessa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Japanissa.

– Australiassa oli yhdessä lehdessä artikkeli korvatulpista, ja sen seurauksena Australian myynti kohosi kovasti, kertoo idean keksijä ja QuietOnin tuotepäällikkö Janne Kyllönen.

Yritys on itse markkinoinut tuotettaan vain muutamilla tuhansilla euroilla. Yhdysvaltoihin tuotetta myydään noin kolmannes tilauksista. Tämä selittyy sillä, että yritys on mukana joukkorahoituspalvelu Indegogossa, joka mainostaa itse ja jonka käyttäjäkunta on enimmäkseen Yhdysvalloista.

Tiettävästi QuietOn on ainoa suomalainen yritys, joka on ylittänyt miljoonan dollarin ennakkomyynnin rajan kansainvälisellä joukkorahoitusalustalla.

Tuotannossa ollut monenlaista pikku harmia

Alkuperäinen suunnitelma oli saada ensimmäiset tuotteet valmiiksi kesällä. Tuotannon alku oli kuitenkin takkuinen.

– Siihen on monia eri pieniä syitä, esimerkiksi joku komponentti ei ollut niin kestävä kuin piti olla, tai että tuotanto jouduttiin keskeyttämään pariksi viikoksi, kun valmiiden tulppien testauslaite ei toiminut.

Kyllönen tuntee tuotantopaineet niskassaan.

– Kaikki tietää, miten lapset automatkalla kyselevät takapenkiltä, joko ollaan perillä. Minusta tuntuu siltä, että siellä takapenkillä istuu viisi, kuusi tuhatta henkeä, hän naurahtaa.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että tuotantoa voidaan kiihdyttää.

– Tuotantokapasiteetti tulee olemaan yli kaksi tuhatta kappaletta viikossa. Ja jos kysyntää on enemmän, voimme lisätä volyymia rekrytoimalla lisää käsipareja.

Jakelusopimukset seuraava iso askel

Vaikka tuotteella on kysyntää maailmalla, varsinaiset myyntikanavat apteekkeihin, kivijalkakauppoihin ja lentoasemille ovat avaamatta.

– Keskusteluita on laajasti menossa. Kiinnostusta on, mutta ei ole vielä päästy konkretiaan. Vaikeutena on, että tuote on täysin uudenlainen eikä ole todisteita siitä, miten se menee kaupaksi ja miten ihmiset sen löytää. Pitää pystyä osoittamaan, että näin se myynti käy, ja siitä se lähtee.

– Haasteena on myös se, että pelkiksi korvatulpiksi tuote on arvokas. Arvo pitääkin pystyä kertomaan, ja kun sen pystyy tekemään, hinta on hyvin perusteltu, Kyllönen pohtii.

Perinteisiin korvatulppiin verrattuna vastamelutulpat vaimentavat tehokkaasti myös matalia taajuuksia. Tällaisia taajuuksia tuottavat esimerkiksi liikenne, seinän läpi tunkeutuva musiikki ja kuorsaus.