Korisliigasta tulossa tiukin kautta aikojen – ennakkosuosikin huolena murtuneet luut

Koripallon moninkertainen Suomen mestari, Lappeenrannan Catz valmistautui lauantain liiga-avaukseen poikkeuksellisessa kiireessä.

Yle Urheilu
catz
Lappeenrantalainen Catz avaa kauden viimekauden hopeamitalistia Hyvinkään Pontevaa vastaan lauantaina.Yle

LappeenrantaCatzin valmentajilla pitää kiirettä. Naisten koripallosarjaa viime vuodet ylivoimaisesti hallinnut lappeenrantalainen Catz on saanut tämän kauden joukkueensa kasaan paljon edellisvuosia myöhemmin.

Catzin päävalmentajan Mika Haakanan mukaan joukkue on joutunut valmistautumaan lauantaina alkavaan sarjaan poikkeuksellisen lyhyessä ajassa.

– Vajaassa kolmessa viikossa on käyty läpi viiden-kuuden viikon asiat tai jopa enemmänkin, Haakana sanoo.

– Ymmärrän, että tällainen määrä taktisia asioita lyhyessä ajassa on pelaajille hyvin rankkaa. Saimme joukkueen kasaan vasta syyskuun puolivälissä, kun kaksi amerikkalaisvahvistustamme saapui maahan silloin.

Varakapteenilla taas luunmurtuma

Catzin varakapteeni Lotta Hämäläinen joutui olemaan viime kauden sivussa kädestä murtuneen luun vuoksi. Luottopelaajan paluulta odotettiin tänä syksynä paljon mutta niin vain kävi, että Hämäläinen on jälleen loukkaantuneiden listalla.

– Todella huonoa tuuria Lotalla, Haakana suree.

Tällä kertaa murtuma on jalassa. Hämäläisen murtuman hoito aloitetaan leikkauksella ja siitä toipuminen kestää vähintään vuodenvaihteen yli.

Kultanaisten joukkue uudistuu

Catzin pitkäaikanen päävalmentaja Mika Haakana on luotsannut joukkueen jo viiteen Suomen mestaruuteen. Itse joukkueessa on ollut paljon vaihtuvuutta viime kevään jälkeen.

– Kun nyt syksyllä pelasimme harjoitusottelun Hyvinkäällä, oli meidän joukkueessa vain kolme samaa pelaajaa kuin viime kevään finaalijoukkueessa, Haakana summaa muutosta.

Sarjasssa aiempaa tiukempia otteluita

Naisten koripallokausi on päävalmentaja Mika Haakanan mukaan tänä syksynä tiukempi kuin aikoihin. Monet Catzin haastajista ovat hankkineet kovatasoisia ulkomaalaispelaajia sekä miesten joukkueissa menestyneitä valmentajia.

– Liiga on aivan eri tasolla kuin vaikka viisi vuotta sitten. Varmaan koskaan ei ole ollut näin kokeneita valmentajia kuin, mitä sarjan joukkueissa on nyt.

Haakana myöntää, että muutama vuosi sitten Catzilla oli sarjassa liian paljon liian helppoja otteluita. Nyt tilanne on hänen mukaansa tasoittunut, ja myös ennakkosuosikki joutuu tekemään paljon töitä menestyksen eteen. Nykyään Catzin pelaajista suurin osa harjoittelee kahdesti päivässä.