Kiteen ja Rääkkylän kuntaliitoksen valmistelu kokonaan seis

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kuntaliitospäätöstä ei saa panna täytäntöön ennen kuin Rääkkylän valitus on käsitelty. Päätös keskeyttää yhdistymisvalmistelut.

kuntaliitokset
Rääkkylän ja Kitee kartalla
Yle

Kiteen ja Rääkkylän kuntaliitoksen valmistelu pysähtyy kokonaan.

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että valtioneuvoston tekemää yhdistymispäätöstä ei saa panna täytäntöön ennen kuin oikeus on käsitellyt Rääkkylän kunnan asiaa koskevan valituksen.

Liitosvalmisteluille tämä merkitsee täyspysähdystä.

Esimerkiksi kuntaliitokseen perustuvat henkilöstön jo sovitut kuulemiset on peruttu.

Eeva-Liisa Auvinen

– Esimerkiksi kuntaliitokseen perustuvat henkilöstön jo sovitut kuulemiset on peruttu, eikä uusia kuulemisia sovita. Samoin esimerkiksi maanantaille sovitut hallituksen ja yhdistymisvaltuuston kokoukset perutaan, eikä uusia kutsuta koolle ennen asian ratkeamista, selventää syntynyttä tilannetta Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen.

Asian käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa kestää keskimäärin kahdeksan kuukautta, mutta kuntaliitosasia saatetaan käsitellä kiireellisenä ennen vuodenvaihdetta.

Mikäli oikeuskäsittelyn jälkeen lopputulos on se, että kuntaliitos toteutuu, tulee asiassa kiire. Yhdistymisen kun oli määrä tapahtua alunperin ensi vuoden alussa.

– Tulee todella kiire. Jo näinkin meillä on todella kireä aikataulu, olisi ollut muutama kuukausi aikaa valmistella, toteaa Eeva-Liisa Auvinen.