Turkki sulkee televisio- ja radiokanavia "terrorismipropagandana" – joukossa lastenkanava

Kiellettyjen kanavien joukossa on muun muassa kansanmusiikkia soittava Govend -kanava ja kurdinkielinen lastenkanava Zarok.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Kuva: How Hwee Young / EPA

Turkki on määrännyt 20 televisio- ja radiokanavaa suljettavaksi. Kanavia syytetään terroristien propagandan levittämisestä. Suljettujen kanavien joukossa on yksi pelkästään lastenohjelmia lähettänyt kanava.

Kielletyt kanavat ovat pääsääntöisesti kurdien tai aleviittien uskonnollisen vähemmistön omistamia, kertoo yhden kielletyn televisiokanavan uutispäätoimittaja.

– Tällä ei ole mitään tekemistä vallankaappauksen kanssa. Kyseessä on yritys hiljentää viimeisetkin itsenäiset mediat, jotka uutisoivat kurdien tilanteesta ja hallituksen tekemistä vääryyksistä, sanoi IMC TV -kanavan uutispäätoimittaja Hamza Aktan.

Kiellettyjen kanavien joukossa on muun muassa kansanmusiikkia soittava Govend -kanava ja kurdinkielinen lastenkanava Zarok.

– Kun hallitus näkee jopa lasten kanavan uhkana kansalliselle turvallisuudelle, se on selvästi käyttämässä väärin poikkeustilavaltaansa, sanoi sananvapausjärjestö CPJ:n edustaja Robert Mahoney.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut haluavansa pidentää kolmen kuukauden mittaista poikkeustilaa, joka määrättiin heinäkuun lopulla tehdyn epäonnistuneen vallankaappausyrityksen vuoksi.

Presidentti on sanonut haluavansa kitkeä vallankaappauksesta syytetyt gülenistit sekä kurdimilitantit Turkista. Arvostelijoiden mukaan Erdoğan haluaa eroon kaikista vastustajistaan.

Lähteet: Reuters