Poliisi: Stadin derbyn levottomuudet rauhoittuivat yötä kohden

Helsingin poliisin mukaan fanit hajaantuivat kaupungille HJK:n ja HIFK:n ottelun jälkeen eikä jälkipuinteja tapahtunut.

Veikkausliiga
Kannattajajoukko Töölön jalkapallostadionin lähistöllä.
HJK:n ja HIFK:n välinen ottelu oli tavanomaista riehakkaampi.Peter Onnertz

Helsingin poliisi on ottanut kaikkiaan 11 ihmistä kiinni Stadin derbyn eli paikallisjoukkueiden HJK:n ja HIFK:n ottelun ympärillä perjantai-iltana.

Poliisi kertoo Twitter-tilillään, että räjähderikoksesta ja pahoinpitelystä on kirjattu kaksi rikosilmoitusta ja sakkoja on kirjoitettu kahdeksalle henkilölle. Lisäksi on tehty viisi lastensuojeluilmoitusta, joiden sisällöstä poliisi ei kerro tarkemmin.

Helsingin IFK voitti ottelun 2-1 ja vei ensimmäistä kertaa Stadin derbyn nimiinsä. Töölön jalkapallostadionin katsomo oli ottelun aikana täynnä. Poliisin mukaan voiton jälkeen nähtiin "isoja häiriöitä fanipäädyissä" ja myös järjestyshenkilökuntaan käytiin käsiksi.

Ottelun aikana eräs katsoja menetti sormenpäänsä ilotulitteen takia ja hänet vietiin sairaalaan. Poliisi kertoi aiemmin illalla, että lisäksi katsomossa ollut mies sai lieviä palovammoja päähänsä toisen katsojan heittämästä soihdusta.

Poliisi jatkoi illalla valvontaa kaupungilla ottelun jälkipuintien varalta.

– Kaupungilla on ollut yllättävän rauhallista ennakko-odotuksiin nähden, kerrottiin Helsingin poliisista puolenyön jälkeen.