1. yle.fi
  2. Uutiset

Murtovarkaat anastivat perämoottoreita Rovaniemellä ja pakenivat Ruotsiin

Murron kohteeksi joutuneen liikkeen pihaan ajoi perjantai-aamuna Ford Galaxy tila-auto, jonka perässä oli toisesta liikkeestä varastettu peräkärry. Lapin poliisi pyytää vihjeitä autosta ja sillä liikkuneesta viidestä murtovarkaasta, jotka pakenivat Ruotsiin.

perävaunut
Rajakyltti Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa.
YLE / Antti Heikinmatti

Rovaniemeläisestä liikkeestä anastettiin useita perämoottoreita perjantai-aamuna. Liikkeeseen oli päästy sisälle ikkuna rikkomalla.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että liikkeen pihaan ajoi aamuyöllä auto, johon oli kytkettynä peräkärry. Autossa olleet viisi henkilöä murtautuivat liikkeeseen, lastasivat perämoottoreita käytössä olleeseen autoon sekä peräkärryyn ja poistuivat paikalta.

Rikoksessa käytetty auto oli valkoinen tila-auto Ford Galaxy, jossa oli ulkomaalaiset rekisterikilvet tunnuksella BR1954AB. Rikoksessa käytetty peräkärry oli Muuli-merkkinen kevytperävaunu, rekisteritunnus WLZ-855. Kyseinen peräkärry oli anastettu samana yönä läheisen liikkeen pihasta. Poliisin mukaan tapahtumiin liittyy myös sininen Opel Zafira-henkilöauto, jossa on ollut rekisterikilpi JFM-159.

Aavasakasan kautta pakomatkalle

Rikokseen liittyvät ajoneuvot ovat saman yön aikana poistuneet maasta Ruotsiin Aavasaksan kautta. Poliisi epäilee rikoksen tekijöiden olevan ulkomaalaisia. Rikosta tutkitaan muun muassa törkeänä varkautena.

Varkauden asianomistaja on tiedottanut tapahtumasta jo Facebookin välityksellä ja sen perusteella poliisi on saanut tapaukseen liittyviä vihjeitä siviilihenkilöiltä. Uusia tapaukseen liittyviä vihjeitä voi edelleen välittää poliisille puhelinnumeroon 0295466250 tai sähköpostiin rikospoliisi.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi