1. yle.fi
  2. Uutiset

Kashmirin kriisi kuumenee: Pakistan kielsi intialaiset Bollywood-elokuvat

Uusimmat levottomuudet Intian ja Pakistanin hallitsemalla Kashmirin rajalla nähtiin lauantaiaamuna, kun kummaltakin puolelta ammuttiin rajan yli.

Ulkomaat
Salman Khan.
Bollywood-tähti Salman KhanHarish Tyagi / EPA

Pakistan on kieltänyt intialaisten elokuvien näyttämisen seurauksena Kashmirin kriisin kuumenemisesta.

Intian ja Pakistanin kiistelemän Kashmirin alueen levottomuudet ovat lisääntyneet viime aikoina. Seuraukset ovat levinneet myös filmiteollisuuteen.

Pakistan ilmoitti päätöksestä sen jälkeen kun Intian elokuvatuottajien järjestö kielsi pakistanilaisnäyttelijöiden ja -teknikoiden työskentelyn Bollywood-tuotannoissa.

Kashmirin tilanne on kiristynyt kuukausia, mutta vaaralliseksi tilanne kehittyi torstaina, kun Intia sanoi tehneensä iskuja "terroristeja" vastaan maiden välisen hallintorajan yli. On harvinaista, että Intia ilmoittaa sotilastoimistaan julkisesti.

Uusimmat levottomuudet rajalla nähtiin lauantaiaamuna, kun kummaltakin puolelta ammuttiin rajan yli, mutta uhreja ammuskelu ei vaatinut.

Kummankin maan julkkikset ovat ottaneet kantaa tilanteeseen. Bollywoodin tähtinäyttelijä Salman Khan kohtasi vihaisten vastalauseiden myrskyn sosiaalisessa mediassa sanottuaan, että pakistanilaistaiteilijoita ei saisi kohdella terroristeina.

Brittiläissyntyinen, pakistanilaistaustainen laulaja Adnan Sami sai puolestaan vastaansa vihaiset pakistanilaiset Twitterissä, kun hän ylisti uuden kotimaansa Intian armeijaa.

– Surullista kyllä, kummallakaan puolella ei ole paljon eroa tervejärkisyyden määrässä, kommentoi pakistanilainen verkkolehti Mango Baaz.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi