Turun seudun positiivisimmat palkittiin Kirjamessuilla

Vuoden positiivisin turkulainen on Anja Hyysalo ja positiivisin naantalilainen David Maximilien Mbing.

Turku
Anja Hyysalo
Anja Hyysalo valittiin vuoden 2016 positiivisimmaksi turkulaiseksi.Yle

Turun seudun positiivisimmat henkilöt on valittu. Valinnat julkistettiin Turun Kirjamessuilla sunnuntaina.

Vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi valittiin Anja Hyysalo. Hän työskentelee työyhteisöjen kehittämisen ja työhyvinvoinnin parissa ja tittelejä on useita. Hyysalo on valtiotieteiden ja kauppatieteiden maisteri, työnohjaaja, prosessikonsultti ja Business Coach Master.

Hyysalon itsensä mukaan merkittävin hänen titteleistään on kuitenkin äiti. Sellaisena hänet tunnetaan myös julkisuudessa: Hyysalo on poikansa Pekan sinnikäs tukija ja kannustaja.

Anja Hyysalon mukaan omaa lasta kohdannut onnettomuus ja siitä selviäminen on auttanut laittamaan murheita uusiin mittasuhteisiin.

– Luotan myös siihen, että kaikella, vastoinkäymisilläkin, on tarkoituksensa, ja aika usein asioilla on tapana järjestyä, joten turha murehtia niitä etukäteen, hän kertoo Turun kaupungin tiedotteessa.

Positiivisin naantalilainen on ahkera yrittäjä

Vuoden positiivisin naantalilainen on yrittäjä David Maximilien Mbing. Mbing syntyi Kamerunissa ja tuli Suomeen vuonna 2005. Mbing kouluttautui levyseppähitsaajaksi, mutta yrityksistä huolimatta hän ei työllistynyt.

Muutama vuosi sitten Mbing sai tilaisuuden aloittaa kioskiyrittäjänä Naantalin Kultarannassa. Hän palvelee asiakkaita positiivisella otteella 12 tuntia vuorokaudessa, joka päivä, ympäri vuoden. Yrittäjä leipoo kaiken itse ja viikonloppuisin tarjolla on afrikkalainen seisova pöytä, Turun kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa taiteilija Michael Monroe (2013), tähtitieteen professori Esko Valtaoja (2014) ja kirkkoherra Jouni Lehikoinen (2015).

Valinnassa on tärkeää, että henkilöt voivat toimia esikuvana osoittamansa tahdonvoiman, sisun ja ahkeruuden ansiosta.