1. yle.fi
  2. Uutiset

Miehen valtatie 4:llä ampunut poliisi ei jahdannut kaahaajaa vaan osui paikalle sattumalta

Uusien tietojen mukaan poliisi käytti asetta pysäyttääkseen väkivaltarikoksen. Ammuttu oli noin 30-vuotias lahtelainen mies.

Kotimaan uutiset
Kartta, jossa ampumispaikka.
Ampumispaikka sijaitsee nelostiellä lähellä Orimattilaa.Yle Uutisgrafiikka

Poliisi on täsmentänyt tietoja valtatie 4:n tapahtumista, jotka johtivat yhden henkilön ampumiseen. Kyse ei ollut kaahaajan kiinniotosta vaan kolaria seuranneesta uhkaavasta tilanteesta, johon poliisi osui paikalle sattumalta.

Poliisi kertoi aiemmin sunnuntaina, että ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut liikenteelle vaaraa moottoritiellä. Nyt on selvinnyt, että ajoneuvo suistui kolarin seurauksena moottoritien keskiviheriölle Orimattilan kohdalla ja että paikalle tuli sattumalta poliisi.

Poliisin mukaan viheriöllä oli meneillään tilanne, jonka tapahtumia tutkitaan vakavana henkeen ja terveyteen kohdistuvana rikoksena. Uhkaavan tilanteen kohteena ei ollut poliisi, mutta tämän enempää yksityiskohtia tapahtumista ei julkisuuteen toistaiseksi kerrota.

Kuulustelujen perusteella poliisi joutui ampumaan aseella pysäyttääkseen rikoksen. Poliisi ei siis käyttänyt asetta liikenteestä aiheutuneen tehtävän hoitamiseen.

Poliisi ampui noin 30-vuotiasta lahtelaismiestä, joka menehtyi. Kyseessä oli aiemmin liikenteessä vaaratilanteita aiheuttaneen ajoneuvon kuljettaja.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on aloittanut esitutkinnan poliisin aseenkäytöstä. Muilta osin tapahtumia tutkii Hämeen poliisi.

Valtakunnansyyttäjänvirasto kertoo tiedottavansa asiasta lisää huomenna maanantaina kello 10.

Lue seuraavaksi