1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jenni Haukio: Kirjamessujen kävijämäärän kasvattaminen ei ole itseisarvo

Turun kirja- ja ruokamessut houkuttelivat Turun messukeskukseen 23 000 kävijää. Messujen pääteemoina olivat Saksa ja Satakunta.

kulttuuri
Ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja ruokatoimittaja Markku Haapio messujen vilskeessä.
Ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja ruokatoimittaja Markku Haapio messujen vilskeessä. Minna Rosvall / Yle

Turun messukeskuksen käytävillä oli melkoinen tungos, varsinkin lauantaina. Ohjelmapäällikkö Jenni Haukion mukaan tapahtuman yleisömäärä on nyt sopivalla tasolla. Enempää kävijöitä ei mahtuisi eikä oikeastaan tavoitellakaan.

– Väkeä on riittänyt todella vilkkaasti kaikkina messupäivinä, ja tunnelma on ollut lämminhenkinen ja välitön. Voi olla nöyrän kiitollinen tästä kaikesta, tunnelmoi Haukio.

On tietysti hyvä asia, jos messukävijä mahtuu kävelemään täällä messuhalleissa.

Jenni Haukio

Kirja- ja ruokamessujen kävijäennätys on vuodelta 2012. Silloin kirjattiin 24 000 vierasta. Tämän vuoden messuilta on saatu kiittävää palautetta. Se on tärkeämpää kuin ennätysten rikkominen.

– On tietysti hyvä asia, jos messukävijä mahtuu kävelemään täällä messuhalleissa. Loputon kasvu ei ole mikään itseisarvo, paremminkin se laadullinen palaute. Toki on hieno asia, jos kävijämäärät kasvavat, pohtii Haukio.

Ruokamessut uudistuivat tänä vuonna. Haukion mukaan ruokamessut ovat tärkeä osa tapahtumaa. Hän ei lämpene ruokamessujen supistamiselle kirjamessujen kustannuksella.

– Nämä kaksi täydentävät toisiaan ja molempia tarvitaan, kertoo Haukio.

Lue seuraavaksi