Naisten orgasmikoulussa etsitään omaa nautintoa: 3+1 vinkkiä parempaan seksuaalisuuteen

Joka toinen nainen saa orgasmin yhdynnässä, kun miehistä nautinnon huipulle pääsee 90 prosenttia. Seksuaaliterapeutti suunnittelee naisille orgasmikoulua.

parisuhde
Naisen ja miehen jalat.
AOP

Kaikkein vaikeinta orgasmin saavuttaminen näyttää olevan alle 25-vuotiaille naisille, joista vain 40 prosenttia ilmoittaa pääsevänsä nautinnon huipulle yhdynnässä.

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Rannan suunnitteleman orgasmikoulun tarkoituksena on nautinnon löytäminen. Kyseessä on varsinaista seksuaaliterapiaa kevyempi apukeino. Orgasmivaikeuksia ei ole helppo ottaa esille edes terapeutin puheilla.

– Se ei ole ihan ensimmäinen asia, minkä naiset paljastavat vastaanotolla. Häpeä on aika valtava, varsinkin jos taustalla on seksuaalista ahdistelua tai hyväksikäyttöä.

Vinkki 1

Vaikka seksiä tuntuu pursuavan joka paikasta, on moni nainen hukassa oman seksuaalisuutensa kanssa.

– Jo teini-iästä, jolloin seksuaalisuus herää, naisen elämää lähtee viemään ulkoaohjautuvuus. Millainen minun pitäisi olla, milloin minä olen hyvä? Oman minän haltuunotto on hurjan haastavaa, Teija-Liisa Ranta kuvailee.

Terapeutin mukaan kaikkein tärkein asia seksuaalisen nautinnon metsästämisessä onkin oman kehon hyväksyminen sellaisena kuin se on. Kehoon kannattaa tutustua ihan rauhassa.

– Edelleenkin taitaa jopa ne omat sukuelimet monelle naiselle olla vähän arvoitus...

Vinkki 2

Hieman yllättäen orgasmikoulun tavoitteena on vapauttaa naiset pakonomaisesta orgasmin jahtaamisesta.

– Entä, jos joka kerta, kun rakastelee, niin katsoisi rauhassa, mihin tänään päästään? Eikä niin, että se maali on ajatuksissa valmiina. Me karkaamme läsnäolosta tulevaisuuteen, jos alamme odottaa orgasmia, sanoo parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Naisiin kohdistuu valtavasti ulkonäköpaineita. Jos kokee olevansa vääränlainen, karkaa nautintokin ulottuvilta. Ranta kehottaa naisia katsomaan itseään rakastavasti ja hyväksyen.

– Osaisimmepa olla omalle kehollemme kiitollisia, emmekä tölvisi ja arvostelisi sitä koko ajan!

Vinkki 3

Paineet tulevat usein naisten omasta maailmasta, esimerkiksi kauneus- ja muotiteollisuudesta. Myös pornoteollisuus vääristää kuvaa siitä, minkälainen on haluttava nainen.

Vääristä mielikuvista menee sekaisin paitsi naisen myös miehen pää. Siksi parisuhteessa pitäisi puhua haluista, tunteista ja seksistä.

– Aina vaan pariskuntien keskinäinen seksistä puhuminen vaikuttaisi olevan aika hankalaa. Voi olla vaikeaa ilmaista, mistä minä pidän, koska pelkään, että toinen sitten leimaa minut tietynlaiseksi, kuvailee parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Bonusvinkki

Miksi seksuaalinen nautinto ja orgasmi sitten ovat tärkeitä? Ne lisäävät yksilön hyvinvointia ja jopa terveyttä. Myös parisuhteelle nautinnollinen seksi tekee hyvää.

– Vaikka orgasmi kestää vain pari sekuntia, niin onhan se melkoinen liima parisuhteelle!

Jutussa esitetyt prosenttiluvut orgasmin saavuttamisesta perustuvat Finsex-tutkimukseen vuodelta 2007. Päivitetyt luvut julkaistaan syksyn kuluessa.