Konkurssin keskeyttämät tietyöt jatkumassa Rovaniemellä tiistaina

Rovaniemen keskustan isolla tietyömaalla jatketaan töitä ilmeisesti tiistaina. Rovaniemen kaupunki purki urakkasopimuksen konkurssiin ajautuneen Situra Groupin kanssa viime perjantaina.

teiden kunnossapito
Poika pyöräilee työmaan vieressä liikenteen keskellä.
Työmaa sijaitsee Rovaniemen poliisiaseman ja pääkirkon välisellä alueella.Raimo Torikka / Yle

Työmaa hiljeni viikko sitten maanantaina. Urakkaa jatkaa tarjouskilpailussa toiseksi tullut Veljekset Toivanen Oy, joka pääsee töihin todennäköisesti tiistaina.

– Maanantaina iltapäivällä meillä on Situra Groupin kanssa inventointi työmaan valmiusasteesta ja irtoromppeista, mitä siellä on. Välittömästi sen jälkeen eli tiistaina pitää päästä töihin seuraavan kanssa. Meillä on erittäin vaarallinen kaivanto alikäytävän kohdalla, se pitää saada umpeen mahdollisimman pian, Rovaniemen kaupungin rakennuspäällikkö Arvo Seppälä luettelee.

Seppälä arvioi, että tietöitä voidaan jatkaa vielä noin kaksi, ehkä kolme viikkoa ennen kuin routa iskee.

– Sen jälkeen alkaa olla pakkasen puolella päivätkin ja silloin routa etenee kymmenkunta senttiä vuorokaudessa ja työt on silloin melkein tehty.

Parin seuraavan viikon aikana Valtakadun ja Yliopistonkadun työmaan ajoradoille aiotaan saada ensimmäinen päällystekerros ja kevyen liikenteen väylille ainakin murskepinta.

Talveksi tietyöt lopetetaan. Kaupunki on suunnitellut, että poliisiaseman ja rautatiesillan välille rakennettaisiin talven ajaksi väliaikainen liikenneympyrä.

– Alun perin siihen piti laittaa väliaikaiset liikennevalot, mutta nyt näyttää siltä, ettei niitä saada toimintakuntoon, Seppälä sanoo.

Tietöitä jatketaan talven jälkeen toukokuussa.