1. yle.fi
  2. Uutiset

Nelostiellä ampunut poliisimies on Helsingin poliisilaitoksen virassa

Syyttäjä ei kerro, mikä oli asetta käyttäneen poliisimiehen tehtävä kuolemantapaukseen johtaneessa tilanteessa.

Kotimaan uutiset
Poliisiauto parkissa Pasilan poliisitalon edessä
Antti Kolppo / Yle

Nelostiellä Orimattilassa kuolemaan johtaneen poliisin aseenkäyttötapauksen tutkintaa johtava kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kertoo, että tapauksen määrääminen hänelle johtuu poliisirikoksia koskevasta aluejaosta. Jutun tutkinta on Itä-Uudenmaan syyttäjävirastolla, koska asetta käyttänyt henkilö on Helsingin poliisilaitoksen virassa oleva poliisimies.

– Selvitetään Helsingin poliisilaitoksen poliisin menettelyä, ja meillä on aluejako, mihin perustuu että Itä-Uudenmaan syyttäjäviraston syyttäjät selvittävät tämmöisiä asioita, siinä ei sen kummallisempaa ole taustalla, kertoo kihlakunnansyyttäjä Haavisto.

Haavisto ei ota kantaa, mikä oli poliisimiehen tehtävä kyseisessä tilanteessa.

– Haluan tutustua asiaan paremmin, ja me Hämeen poliisilaitoksen kanssa todennäköisesti yhdessä siitä tiedotetaan, hän toteaa.

Entä minkälaisella aseella laukaus tai laukaukset ammuttiin?

– En tällä hetkellä tiedä, enkä ottaisi siihen kantaa tutkinnallisesti muutenkaan. Jos on virkatehtävissä, niin virka-aseella on lähtökohta tällaisissa tilanteissa. Mutta sekin on asia, johon tulen tutustumaan tässä asiassa.

Entä liittyykö tähän tapaukseen järjestäytynyttä rikollisuutta?

– Minulla ei ole tiedossa mitään tämmöisiä seikkoja, Haavisto toteaa.

Haaviston mukaan jutun tutkinnassa on tarkoitus edetä ripeästi, kunhan muun muassa oikeuslääketieteelliset tutkimukset saadaan tehtyä.

– Tämä on sen tyyppinen asia, että sitä pyritään viemään mahdollisimman nopeasti eteenpäin, kihlakunnansyyttäjä Haavisto sanoo.

Lue seuraavaksi