Jättinuket aiheuttivat yleisöryntäyksen

Ron Mueckin näyttely Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella rikkoo kävijäennätyksiä. Hyperrealistiset nuket on nähnyt jo 95 000 ihmistä. Näyttely on avoinna vielä 12 päivää, joten sadan tuhannen kävijän raja saattaa rikkoutua.

kulttuuri
Mask II
Mask II | Naamio II (2002). Sekatekniikka, 77 x 118 x 85 cm. Anthony d'Offay, LondonRon Mueck

Eilinen sunnuntai oli todellinen ryysispäivä Sara Hildénin taidemuseossa. Museossa vieraili yli 8000 kävijää. Kävijäryntäystä selittää paitsi kiinnostava näyttely, myös se, että museoon oli ilmainen sisäänpääsy Tampereen päivän kunniaksi.

Australialaissyntyisen Ron Mueckin veistokset on nyt nähnyt hieman vajaa 95 000 ihmistä. Kokoelmapäällikkö Sarianna Soikkonen laskeskelee, että sadan tuhannen raja saattaa hyvinkin rikkoutua. Näyttely on auki vielä 12 päivää, joten päivää kohden kävijöitä pitäisi olla vajaa 500.

– Yleensä viimeiset viikonloput vetävät hyvin, sanoo Soikkonen.

Mueckin näyttely on jo nyt Sara Hildénin historian suosituin vaihtuva näyttely. Kaikkien aikojen ennätys sen sijaan säilynee museon ensimmäisellä näyttelyllä.

– Vuoden 1979 avajaisnäyttelyssä kävi 103 000 ihmistä. Näyttely tosin oli auki koko vuoden, kun Mueck-näyttely kestää vain neljä ja puoli kuukautta.

Avajaisnäyttelyssä oli esillä teoksia Sara Hildénin museon omasta kokoelmasta.

Sata tuhatta kävijää yhdessä taidenäyttelyssä on suomalaisittain paljon. Ateneumia lukuunottamatta vain harva museo on pystynyt rikkomaan maagisen rajan.

Mueckin veistokset ovat lähes eläviä – hengityksen voi melkein kuulla