yle.fi-etusivu

Poliisi epäilee: Huumekauppaa lapsille Vantaan Koivukylän ostoskeskuksella

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut vihjeitä huumekaupasta alle 15-vuotiaille Koivukylän ostoskeskuksella. Sosiaalityöntekijöiden mukaan liikkeellä on kannabiksen lisäksi amfetamiinia, muuntohuumeita ja lääkkeitä.

huumeet
Kannabissätkä.
Kannabissätkä.Robin Van Lonkhuijsen / EPA

Koivukylän alueella työskentelevät sosiaaliviranomaiset ovat antaneet Itä-Uudenmaan poliisille vinkkejä, että ostoskeskuksella on myyty huumeita jopa alle 15-vuotiaille nuorille. Nuorten huumeiden käytöstä kertoi ensin Vantaan Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Sosiaalityöntekijöiden mukaan liikkeellä on kannabista, amfetamiinia, muuntohuumeita ja erilaisia lääkkeitä, joita käytetään päihtymistarkoituksessa.

Huoli nuorten huumeidenkäytöstä on otettu vakavasti Itä-Uudenmaan poliisissa. Viranomaisten yhteistyö on saanut poliisin tehostamaan valvontaansa Koivukylän ostoskeskuksen alueella.

– Kun käyttö kohdistuu näihin nuoriin, niin meitä erityisesti kiinnostaa, kuka siellä välittää. Yksi tavoite on, että saadaan välitysporras selvitettyä. Toinen tavoite on saada nuoret hoitoon, sanoo komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista.

Kotietsintöjä lisätään

Käytännössä Koivukylän alueelle keskitetty valvonta tarkoittaa muun muassa henkilötarkastusten ja kotietsintöjen lisäämistä.

– Kyllä me niitä aktiivisesti käymme katsomassa nimenomaan Koivukylän alueella. Tämä on meidän projektimme tarkoitus, että käymme katsomassa, jos vaan pakkokeinolainmukaiset perusteet riittävät.

Ojala ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, kuinka laajaa huumekauppa Koivukylässä on, mutta asian tutkimista jatketaan.

– Selvitys ja valvonta ovat vielä kesken, mutta kyllä ihan savua on tässä asiassa, että ei vain huhujen perusteella olla liikenteessä.

Poliisi on lisännyt myös näkyvää paikalla oloaan ostoskeskuksella. Näin se pyrkii rauhoittamaan alueelle leiriytyneitä kaljotteluporukoita.

– Että kaljaporukat saataisiin siirrettyä muualle, pois kaikista keskeisimmältä paikalta. Alkoholia juodaan yleisellä paikalla hyvin näkyvästi. Tulee meteliä ja häiriötä. Sitä pyrimme samalla kaitsemaan.