1. yle.fi
  2. Uutiset

MuSa odottaa nousukarsintaan yleisöryntäystä: Kentälle lisäkatsomoita

Porilainen Musan Salama kohtaa Ykkösen nousukarsintaottelussa kotikentällään Musassa lauantaina helsinkiläisen Gnistanin.

Pori
Musan kentän katsomo
Musan kentän pysyvät katsomot vetävät 700 katsojaa.Jarmo Huhta / Yle

Porilainen jalkapalloseura Musan Salama valmistautuu lauantaiseen nousukarsintaotteluunsa Helsingin Gnistania vastaan lisäkatsomoilla. Musan kentän noin 700 katsojaa vetävän pysyvän katsomon rinnalle tuodaan kaksi lisäkatsomoa, joihin mahtuu yhteensä 400 ihmistä.

MuSan toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen sanoo, että Ykkösen karsintapeliin odotetaan runsasta yleisöä. Kun porilainen FC Jazz karsi noususta Ykköseen kolme vuotta sitten, Porin stadionilla istui peliä seuraamassa kylmässä syysillassa yli 3 000 katsojaa.

– 3 000 ihmistä tekisi tiukkaa. Maksimissaan otteluun saapunee 2 000–3 000 katsojaa vähän riippuen kelistä. Mutta jos 3 000 tulee, kyllä saamme heidät mahtumaan. Istumakatsomojen vastaiselle laidalle mahtuu runsaasti väkeä perinteiseen seisomakatsomoon, Laaksonen sanoo.

Yleisöennätys lähellä

Toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen lupaa, että yhtään katsojaa ei jätetä Musan kentän porttien ulkopuolelle, mutta istumapaikkaa ei kaikille pystytä takaamaan. Jos kuitenkin paikalle tulisi niin paljon väkeä, että kentän aitojen sisäpuolelle ei kerta kaikkiaan mahdu, peliä pystyy katsomaan myös aitojen ulkopuolelta.

MuSa on lähellä tehdä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä, sillä edellinen, yli 40 vuoden takainen yleisöennätys on 1 141 katsojaa ottelussa Helsingin Ponnistusta vastaan.

Jos 3 000 katsojaa tulee, saamme heidät mahtumaan.

MuSan toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen

Tämän kauden paras katsojamäärä Musan kentällä on ollut 1 028 ihmistä elokuun alun paikalliskamppailussa Porin Pallo-Tovereita vastaan.

Ratkaisupeli ensi viikolla

MuSalle lauantain kello 14 alkava karsintapeli on tärkeä myös taloudellisesti. Ylimääräisten lipputulojen lisäksi odotetaan kunnon oheistuotemyyntiä.

Peliä varten MuSa järjestää lisää sisäänpääsyportteja ja oheismyyntipisteitä. Myös järjestyksenvalvojia ja vapaaehtoista työvoimaa on hankittava tavallista Kakkosen peliä enemmän.

Musan Salama on viimeksi pelannut jalkapalloa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuosina 1999–2001. Poria Ykkösessä tällä kaudella edustanut FC Jazz putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen.

MuSan ja Gnistanin karsintaottelu on kaksiosainen. MuSan nousu ratkeaa vasta vierasottelussa lauantaina 15.10.

Ykkösessäkin Musan kentällä

Kun MuSa viimeksi nousi Ykköseen, joukkue joutui siirtymään vuonna 2000 pelaamaan Porin stadionille. MuSan toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen sanoo, että mahdollisen nousun jälkeen MuSa aikoo pelata edelleen Musan idyllisellä "Wembleyllä".

Jatkossa infraa pitää kehittää, jos nousu tapahtuu

MuSan toiminnanjohtaja Tommi Laaksonen

– Aivan ehdottomasti pelaamme Musassa. Tunnelma pyritään säilyttämään viimeiseen asti. Stadionille siirtyminen ei ole mielestäni vaihtoehto, Laaksonen sanoo.

2000-luvun alun Ykkösen peleissä Musan kenttä jouduttiin jättämään muun muassa huonoina pidettyjen olosuhdeiden takia. Nyt kentän olosuhteita on parannettu: pelaajakopit on uusittu ja yleisölle on tarjolla vessoja.

– Jos nousemme Ykköseen, täytyy käydä kehityskeskustelut Porin kaupungin kanssa. Nykyinen katsomo on hyvä nykyisen kokoiselle toiminnalle. Jatkossa infraa pitää kehittää, jos nousu tapahtuu, Laaksonen sanoo.

Lue seuraavaksi