1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Pirssit puhuttavat eduskunnassa ja taloudessa meneekin hyvin

Tutustu päivän uutisaiheisiin lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia Asetuksista.

Aamukooste
Meyer Turun telakka
Nora Engström / Yle

Muslimiveljeskunnan johtohahmo surmattu Egyptissä

Muslimiveljeskunnan johtohahmo Mohamad Kamal on surmattu tulitaistelussa, kertoo Egyptin sisäministeri. Muslimiveljeskunta on kertonut, että Kamal katosi maanantaina.

Mielenosoittajia.
Muslimiveljeskunnan ja syrjäytetyn presidentin Mohammed Mursin kannattajat osoittivat mieltään Gizassa tammikuussa.Amr Sayed / EPA

Surmatun Mohamad Kamalin sanotaan olleen vastuussa järjestön ”aseellisesta siivestä”. Muslimiveljeskunta itse sanoo olevansa rauhanomainen järjestö.

Kamal on tuomittu Egyptissä elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesti poissaolevana, kirjoitti sisäministeri tiedotteessaan.

Eduskunta pui vuorostaan taksiliikenteen vapauttamista

Takseja jonossa.
Yle

Taksiliikenteen vapauttamisen odotetaan nousevan taas keskiöön, kun eduskunta alkaa tänään käsitellä hallituksen liikennekaariesitystä.

Laajasta liikenteen lainsäädäntöuudistuksesta taksiliikenteen vapauttaminen aiheutti hallituksessa uudistuksen näkyvimmän kiistan. Perussuomalaiset suostuivat hyväksymään vapauttamisen kompromissien jälkeen – tänään asiasta väännetään jälleen eduskuntasalissa.

Ilo talouden pitkästä itkusta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi tänään Suomen talouskunnon. Paljastamme kymmenen syytä siihen, miksi talouden näkymät ovat nyt paremmat kuin pitkään aikaan.

Näin helposti salasanasi murretaan

Grafiikka

Hillary Clintonin demokraattipuolueeseen, USA:n entiseen ulkoministeriin Colin Powelliin ja esimerkiksi valokuvamalli Kate Uptoniin kohdistuneet sähköposti- tai salasanamurrot olisi voinut estää yksinkertaisilla konsteilla.

Toimittajamme Tuomas Kerkkänen kertoo tänään, miten kuka tahansa peruskäyttäjä voi helposti suojata sähköpostinsa paremmin kuin monet vallankäyttäjät tai julkisuuden henkilöt ovat tehneet.

Fysiikan nobelisti julkistetaan

Nobelin saajista on tänään vuorossa fysiikan palkinnon saaja. Ruotsin tiedeakatemian valitsema voittaja on määrä julkistaa noin kello 13 Suomen aikaa Tukholmassa.

Palkinto on suuruudeltaan kahdeksan miljoonaa Ruotsin kruunua eli runsaat 800 000 euroa.

Lue seuraavaksi