Koulutukseen halutaan kauempaakin – pikkukaupungin työmahdollisuudet kiinnostavat

Oulaisten kaupungissa on alkamassa koulutukset kahden yrityksen avautuviin työpaikkoihin. Kiinnostuneita on nelinkertainen määrä aloituspaikkoihin verrattuna.

Kotimaa
Nainen valmistaa kengän osaa koneella.
Sievin Jalkine hakee lisää vaiheompelijoita Oulaisiin ja Sieviin.YLE / Kia-Frega Prepula

Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa on avautumassa 55 koulutuspaikkaa kahden yrityksen tarpeisiin. Lehto Groupin Takuuelementti Oy:n uusi elementtitehdas tarvitsee erikoiskoulutettuja työntekijöitä. Koulutukseen haetaan 25:tä henkilöä. Sievin Jalkine hakee yhteensä 30:tä vaiheompelijaa Oulaisten ja Sievin tehtailleen.

Koulutukset ovat herättäneet kiinnostusta ympäri Suomea, kertoo kaupungin kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari.

– Hakijat ovat eri ammattiryhmistä. Erityisesti kauempana asuvat ovat kiinnostuneita siitä, että paikkakunnalla on tarjottavana vapaita asuntoja, päivähoitopaikkoja lapsille ja koulupaikkoja aina ammattikorkeakoulutukseen saakka.

Koulutukseen hakevien määrä, yli 200 hakijaa, oli Soinsaaren mukaan odotettu.

– Kokonaiset perheet ovat kiinnostuneita muutosta paikkakunnalle, kertoo Soinsaari.

Yritykset ja TE-toimisto valitsevat, ketkä valitaan haastatteluihin. Niiden jälkeen valitaan koulutukseen pääsevät henkilöt. Kurssin hyväksytysti läpäisseet pääsevät yrityksiin töihin.

– Näin yritykset ovat luvanneet. Oulaisissa tarvitaan työntekijöitä, ja yrityslähtöisesti näitä koulutuksia järjestetään yhdessä TE-toimiston ja yritysten kanssa, kertoo Oulaisten kaupungin kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari.