Siilinjärven Suomi Ensin -mielenosoituksen järjestäjä on tamperelainen poliittinen liike

Poliisi on saanut tiedon Siilinjärvellä järjestettävästä mielenosoituksesta ja Ei vihapuhujia Siilinjärvelle -vastamielenosoituksesta.

mielenosoitukset
Siilintori Siilinjärvellä.
Sakari Partanen / Yle

Siilinjärven lauantaisen mielenilmauksen takana on Suomi Ensin -niminen Tampereelta käsin toimiva liike. Suomi Ensin on Marco de Witin perustama poliittinen liike, joka tähtää oman puolueen perustamiseen.

Suomi Ensin on irtautunut aiemmin Rajat Kiinni -ryhmästä erimielisyyksien takia. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen analysoi Ylen pyynnöstä syyskuussa liikkeen tapahtumissa pidettyjä puheita, joiden sisältöä voidaan luonnehtia rasistiseksi.

Poliisi on saanut tiedon Siilinjärvellä järjestettävästä tapahtumasta, sekä vastamielenosoituksesta Ei vihapuhujia Siilinjärvelle. Suomi Ensin -tapahtumaan odotetaan ilmoituksen mukaan yli 50 ihmistä, mutta rikoskomisario Juha Korhosen mukaan todellinen osallistujamäärä selviää vasta lauantaina.

– Seuraamme tilannetta ja toimimme sen mukaisesti. Poliisin tehtävä on taata molemmille osapuolille rauha ilmaista mieltään, Korhonen kertoo.

Mielenilmauksen järjestäjän taustoista kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).