Kelan pääjohtajaksi esitetty Elli Aaltonen – Tarmokas sosiaalialan asiantuntija

Kela saisi Elli Aaltosesta määrätietoisen johtajan, jolla on monipuolinen kokemus sosiaali- ja terveydenhuollosta.

Kotimaa
Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen.
Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen on ollut mukana Kelan hallituksessa kymmenen vuoden ajan. Maria Bonnor / Yle

Kelan valtuutetut esittävät uudeksi pääjohtajaksi Elli Aaltosta. Äänet menivät tasan hänen sekä sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antilan välillä, mutta arpa ratkaisi lopulta voittajan.

Elli Aaltonen on Itä-Suomen aluehallintoviraston 62-vuotias ylijohtaja on kotoisin Säämingistä, joka on nykyisin osa Savonlinnaa.

Virkauransa alkupuolella Aaltonen toimi muun muassa Savonlinnan kaupungin sosiaalisihteerinä. Sieltä tie vei sosiaali- ja terveysministeriön selvitystehtäviin. Aaltonen siirtyi 1995 lääninhallitukseen sosiaali- ja terveysneuvokseksi ja Itä-Suomen aluehallintoviraston ykkösnimeksi 2010.

Koulutukseltaan Aaltonen on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on toiminut Kelan hallituksessa vuodesta 2008 ja Vanhustyön keskusliiton puheenjohtajana 2013 lähtien.

Aaltosta kuvataan sosiaalipolitiikan huippuasiantuntijaksi ja hyväksi verkostoitujaksi. Yhteistyökumppani kuvaa Aaltosta ahkeraksi ja tarmokkaaksi virkamieheksi, joka saa asioita tapahtumaan.

Aaltosen tarmokkuus on saatu tuntea myös toimialoilla, jotka eivät suoraan kuulu AVIn tehtäviin.

Elli Aaltosen perheeseen kuuluu kaksi aikuista Helsingissä asuvaa poikaa. Aaltosta pidetään keskustataustaisena, mutta virallisesti hän on sitoutumaton.