1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kylät

Ilmianna kyläyhteisösi - nyt etsitään vuoden kylätekoa

SataKylät ry järjestää viidettä kertaa Vuoden Kyläteko -kilpalun, jossa etsitään kyläyhteisön kannalta merkittävintä tekoa Satakunnassa.

kylät
puimuri kaurapellolla
SataKylät ry etsii vuoden kylätekoa. Katja Halinen / Yle

Onko kylässäsi tapahtunut jotain, mikä parantaa kyläyhteisön elämää tai jotain, mikä helpottaa kyläläisten arkea? Kenties jotain muuta, mikä ansaitsee tunnustusta ja huomiota?

Oman kyläyhteisön teon tai tapahtuman voi ilmiantaa SataKylät ry:lle, joka etsii viidettä kertaa vuoden merkittävintä kylätekoa. Yhdistyksen kyläasiamies Hanna Ruoholan mukaan haussa on teko, joka hyödyntää monia ja ylläpitää yhteisöä.

– Haluamme tuoda esiin niitä asioita, joita tapahtuu päivittäin kylissä. Ei sieltä olla lähdössä pakoon, eivätkä kylät autioidu - toisin kuin väitetään. Siellä tehdään paljon hienoja juttuja, Ruohola toteaa.

Vuoden kylätekoa voi ehdottaa kyläyhdistysten toimesta SataKylät ry:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun). Ruoholan mukaan teon ei tarvitse olla yhteiskunnallisesti merkittävä. Riittää, että se miellyttää kyläläisiä.

– Aika harvoin aktiiviselle kylätoimijalle sanotaan "kiitos, teet hyvää työtä". Nyt haluamme palkita niitä ihmisiä.

Rahapalkinto yhteisön hyväksi

Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2014. Silloin voittajaksi valittiin Kauvatsan kyläkaupan ja asiamiespostin avaaminen. Ilmiantoja tuli silloin yhdistykselle 11.

Tämän vuoden voittaja valitaan SataKylien syyskokouksessa 24. marraskuuta ja luvassa on 500 euron rahapalkinto.

– Rahalla voi edelleen kehittää yhteisöä ja viihtyvyyttä kylällä. Vaikka järjestää jonkun tapahtuman tai remontoida kylätaloa, Ruohola sanoo.

Lue seuraavaksi