Google julkisti uuden älypuhelimen

Maailman älypuhelinmarkkinoita hallitseva Google on tiistaina julkistanut uuden älypuhelimen San Franciscossa Yhdysvalloissa. Pixel-niminen älypuhelin on aiempaa enemmän Googlen itsensä suunnittelema. Sen hinta on painettu hieman alle kuuden sadan euron.

talous
Pixel -älypuhelin.
Pixel -älypuhelin julkistamistilaisuudessa San Franciscossa tiistaina.John G. Mabanglo / EPA

Googlen illalla Suomen aikaa pitämästä julkistustilaisuudesta on vuotanut tietoja jo jonkin aikaa julkisuuteen. Eniten on juuri osattu odottaa oman uuden älypuhelimen virallista julkistamista.

Uutta Pixel-puhelinta esiteltiin tilaisuudessa ensimmäisenä älypuhelimena, joka hyödyntää täydessä mitassa Googlen Assistant-palvelua. Google on myös panostanut paljon puhelimen kameraan. Puhelinta aletaan valmistaa kahta eri kokoa. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, hopea ja sininen.

Pixelin kerrottiin maksavan Yhdysvalloissa 649 dollaria eli noin 580 euroa. Puhelin tulee myyntiin piakkoin myös Euroopassa valikoiduissa maissa.

Googlen edellinen Nexus-puhelin ei ole ollut myyntimenestys.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai sanoi avauspuheenvuorossaan yhtiön panostavan voimakkaasti keinoälyn hyödyntämiseen tuotteissaan. Pichain mukaan tavoitteena on personoida Google mahdollisimman henkilökohtaiseksi jokaiselle.

Googlen osake kallistui noin puoli prosenttia New Yorkin teknologiapörssissä kaupankäynnin alettua.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus