Laaja ihmiskaupparinki kiinni Yhdysvalloissa

Noin kymmenkunta ihmistä on pidätetty eri puolilla Yhdysvaltoja epäiltyinä kansainvälisestä ihmiskaupasta. Syyttäjän mukaan naisia on tuotu Thaimaasta Yhdysvaltoihin seksiorjiksi.

Ulkomaat
Seksityöläinen kadulla.
Seksityöläinen kadulla New Orleansissa.AOP

Noin kymmenkunta ihmistä on pidätetty eri puolilla Yhdysvaltoja epäiltyinä kansainvälisestä ihmiskaupasta, kertoo uutistoimisto AP. Noin kymmenkunta ihmistä pidätettiin Minneapolisin alueella, Chicagossa, Atlantassa ja Los Angelesissa.

Viranomaisten mukaan kiinniotetut toivat satoja naisia Thaimaasta Yhdysvaltoihin, jossa naiset joutuivat työskentelemään prostituoituina. Naisia kuljetettiin Bangkokista Yhdysvaltoihin eri kaupunkeihin, kuten Los Angelesiin, Las Vegasiin, Phoenixiin, Minneapolisiin, Washingtoniin ja Dallasiin.

Naiset olivat köyhistä oloista ja puhuivat huonosti englantia. Heitä on houkuteltu mukaan lupauksilla paremmasta elämästä.

Vastineeksi viisumista ja matkasta naiset joutuivat 40 000–60 000 dollarin eli noin 36 000–54 000 euron velkaan ihmiskaupparingille, joka huolehti velkansa saatavista.

Naiset pakotettiin työskentelemään pitkiä päiviä kuusi tai seitsemän päivää viikossa, eikä heillä ollut oikeutta liikkua vapaasti. Syytteen mukaan he olivat ”nykyajan seksiorjia."

Naisia myös kannustetaan usein ottamaan rintaimplantit, jotka lisäisivät heidän houkuttelevuutta mahdollisille asiakkaille. Leikkauskustannukset lisättiin jälleen naisten jo olemassa olevaan velkaan.

Syyttäjien mukaan naisen oli mahdotonta maksaa velkojaan, sillä naisten on maksettava myös vuokransa, ruokansa ja muut henkilökohtaiset kulunsa. Organisaatio kontrolloi naisia eristämällä heidät ja uhkaamalla vahingoittaa heidän perheitään Thaimaassa.

Yhteensä 17 ihmistä on syytettynä. Syytenimikkeinä ovat seksikauppa, pakkotyö tai petokset.

Syyttäjän mukaan kyseessä on hyvin järjestäytynyt toiminta. Pidätetyillä on yhteyksiä hiljattain Belgiassa kiinniotettuun organisaatioon.

Lähteet: AP