Ainakin 28 Eurooppaan pyrkinyttä on kuollut Välimerellä

Puinen vene oli ahdettu täyteen Eurooppaan pyrkineitä siirtolaisia. Italian rannikkovartiosto on pelastanut yli 10 000 ihmistä maanantain ja tiistain aikana.

Ulkomaat
Ihmisiä täynnä oleva suuri kumivene aavalla merellä.
Ihmissalakuljettajat vievät ihmisiä avomerelle usein huonokuntoisilla kumiveneillä. Kuva otettu Italian vesillä viime keväänä. Alessandro di Meo / EPA

Ainakin 28 Eurooppaan pyrkinyttä siirtolaista on löydetty kuolleena Välimerellä, kertoo uutistoimisto AFP. Italian rannikkovartioston mukaan monet kuolleista olivat tukehtuneet, sillä puinen vene oli ahdettu täyteen ihmisiä.

Laivaan oli ahdettu noin tuhat henkeä kolmelle tasolle. Aluksella syntyi paniikki ja osa ihmisistä hyppäsi mereen.

Italian rannikkovartioston koordinoi pelastustöistä kansainvälisillä vesillä Libyan pohjoispuolella. Rannikkovartiosto pelasti tiistain aikana 4 655 siirtolaista. Maanantaina merestä pelastettiin yli 6 000 siirtolaista, joista suurin osa oli kumiveneestä pelastettuja afrikkalaisia.

Tähän mennessä yhteensä noin 132 000 siirtolaista on rantautunut Etelä-Italian satamiin tänä vuonna. Ihmiset pakenevat konflikteja, köyhyyttä tai vainoa toivoen aloittavansa uuden elämän Euroopassa.

Suurin osa tulijoista on afrikkalaisia, jotka pyrkivät Pohjois-Eurooppaan. Heidän on kuitenkin pakko hakea turvapaikkaa Italiasta, jossa vastaanottokeskukset ovat jo valmiiksi ahtaita ja täynnä.

Lähteet: AFP