1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Menivätkö Ylen suorat Kirjamessu-lähetykset sivu suun? Katso uusinnat tästä

Yle lähetti Turun Kirjamessuilta suorana keskusteluja, joiden aiheet vaihtelivat Suomen tulevaisuudesta laulajatähti Robinin fanisuhteeseen.

kulttuuri
Grafiikka: Katso uusintana Ylen lähettämät keskustelut Turun Kirjamessuilta.
Yle

Mille arvoille Suomi rakennetaan?

Turun Kirjamessujen suorat Yle Areenan nettilähetykset alkoivat perjantaina kovassa seurassa. Arkkipiispa Kari Mäkinen, arkkipiispa Leo ja presidentti Tarja Halonen keskustelivat siitä, millaisille eurooppalaisille arvoille tulevaisuuden Suomi rakennetaan. Vilkkaan keskustelun puheenjohtajana toimi pappi ja Turun piispan erityisavustaja Mari Leppänen.

Grafiikka, jossa presidentti Tarja Halonen ja arkkipiispa Kari Mäkinen.
Suomi on suurten valintojen edessä. Millaisille eurooppalaisille arvoille tulevaisuuden Suomi rakennetaan?

Alivaltiosihteeri: Virallisuus pitkästä ilosta!

Lauantain ensimmäinen suora lähetyksemme noudatti hieman kevyempää linjaa. Simo Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka kapusivat lavalle tutun virallisessa Alivaltiosihteeri-hengessä. Virallisuus pitkästä ilosta! -show'ssa puhuttiin virallisesti ja selkeästi artikuloiden. Katsojalta virallisuutta ei kuitenkaan vaadittu.

Grafiikka, jossa Alivaltiosihteeri-ryhmän jäsenet Simo Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka.
Alivaltiosihteeri: Virallisuus pitkästä ilosta! -show'ssa puhutaan virallisesti ja selkeästi artikuloiden. Katsojalta virallisuutta ei kuitenkaan vaadita.

Maaginen mesikämmen ja muita Suomen luonnon ihmeitä

Virallinen huumori vaihtui lauantain seuraavassa lähetyksessämme ulkoilutunnelmiin. Ylen tutut luontotoimittajat Juha Laaksonen ja Kimmo Ohtonen tarjoilivat messuyleisölle kattavan paketin siitä, mitä Suomen luonnossa tapahtuu. Keskustelun lomassa Ohtonen kertoi uudesta kirjastaan, joka käsittelee maagista mesikämmentä. Laaksonen puolestaan on koonnut kansien väliin 1 000 ilmiötä Suomen luonnosta.

Grafiikka, jossa Ylen luontotoimittajat Juha Laaksonen ja Kimmo Ohtonen
Ylen tutut luontotoimittajat Juha Laaksonen ja Kimmo Ohtonen tarjoilevat kattavan paketin siitä, mitä Suomen luonnossa tapahtuu.

Robin teki kirjan yhdessä faniensa kanssa

Turun Kirjamessujen viimeinen suora nettilähetyksemme toi eetteriin nuoren laulajan Robinin. Turkulaistähti on kirjoittanut yhdessä viestintäkoordinaattori Susa Ruuhilahden ja faniensa kanssa kirjan Yhdessä. Kesällä julkaistu teos oli puheenaiheena myös Kirjamessuilla. Katso ja kuuntele, miten yli 200 fanin kanssa tehty kirja on syntynyt.

Grafiikka, jossa turkulainen laulajatähti Robin.
Laulajatähti Robin on kirjoittanut kirjan yhdessä yli 200 fanin kanssa. Katso ja kuuntele, miten kirja Yhdessä on syntynyt.

Lauantaina suorana Yle Areenassa lähetetty menestysdekkaristi Donna Leonin esiintyminen ei ole teknisistä syistä enää saatavilla.

Lue seuraavaksi