Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty pysyy vangittuna

Käräjäoikeus on määrännyt, että Asema-aukion pahoinpitelyjutussa on nostettava syytteet 23.11. mennessä.

Kotimaa
Törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen (kuvassa oikealla) oikeudessa asianajajansa kanssa.
Törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen (kuvassa oikealla) oikeudessa asianajajansa kanssa.AOP

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt pitää Asema-aukion pahoinpitelystä epäillyn vangittuna.

Suomen vastarintaliikkeen aktiivijäsenen Jesse Torniainen vangittiin kaksi viikkoa sitten epäiltynä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kuten viimeksikin, vangitsemisistunto käytiin tänään salaisena.

Poliisi oli istunnon jälkeen niukkasanainen. Asema-aukion pahoinpitelyjutun tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoi vain, että tutkimukset jatkuvat ja parhaillaan tehdään oikeuslääketieteellistä selvittelyä.

Käräjäoikeus on määrännyt, että Asema-aukion pahoinpitelyjutussa on nostettava syytteet 23.11. mennessä. Jos Torniainen pysyy siihen saakka vangittuna, oikeudenkäynti häntä vastaan alkaa joulukuun alussa.

Helsingin rautatieaseman edustalla pahoinpideltiin 28-vuotias mies 10. syyskuuta. Mies kuoli Meilahden sairaalassa vajaa viikko myöhemmin.

Asema-aukiolla oli pahoinpitelyn aikana käynnissä uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaus. Poliisin mukaan pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty oli mukana mielenilmauksessa, ja hän kuuluu vastarintaliikkeen perustajiin.

Torniaisella on takanaan useita aiempia pahoinpitelytuomioita. Hän kiistää osallisuutensa Asema-aukiolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.