Salibandyjoukkue Steelers keräsi pehmonalleja lastenpsykiatriselle osastolle

Hämeenlinnalainen salibandyseura Steelers lahjoittaa 170 pehmolelua Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenpsykiatrian osastolle.

Hämeenlinna
Jussi Sihvonen pitelee kahta nallea
Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenpsykiatrisella osastolla on tarvetta pehmoleluille, kertoo Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen. Timo Leponiemi / Yle

Steelers salibandyn miesten edustusjoukkueen ensimmäisessä liigaottelussa 24. syyskuuta järjestettiin hyväntekeväisyystempaus Teddy Bear Toss, joka tuotti 170 pehmolelua. Teddy Bear Toss on Amerikasta Suomeen rantautunut tapa, jossa ennalta valitun pelitapahtuman jälkeen katsojat saavat heittää mukanaan tuomansa pehmonallet kentälle.

Ensimmäinen pehmoleluerä jaetaan Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenpsykiatriselle osastolle tänään keskiviikkona. Osaston lapset pelaavat tuolloin salibandya, ja leluja on jakamassa joukkueen päävalmentaja Jussi Sihvonen sekä muutama joukkueen pelaaja.

Tempaus järjestettiin joukkueen ja sen päävalmentajan aloitteesta.

– Tavataan siellä potilaana olevia ja pelataan salibandyä heidän kanssaan, vietetään yhdessä aikaa. Pelaajat ovat lähteneet innolla tähän mukaan ja haluavat tehdä lasten kanssa yhteistyötä ja auttaa omalla panoksellaan, Sihvonen kertoo.

– Osastolla on iso tarve nalleille, pehmoleluja annetaan potilaille ja myös mukaan kotiutuville potilaille.

Kahden lapsen isä Jussi Sihvonen pitää lahjoitushankkeessa tärkeänä, että lapset saavat hyvän esimerkin toisista välittämisestä.

– Lapset ovat viattomuus ja toivo paremmasta tulevasta. Toisista välittäminen on vähentynyt vuosien saatossa. Jos lapset joskus saavat positiivisia asioita elämäänsä, niin toivottavasti he vanhemmiten jatkavat tällaista perintöä. Ehkä tässä sellainen on isommassa mittakaavassa taustalla.