FC KTP:n kohtalo karannut omista käsistä – tällä kertaa "kabinettikaan" ei pelasta

Palloliiton täydennysmenettely arvostaa useamman Kakkosen joukkueen korkeammalle kuin FC KTP:n.

Kotka
Hopeamitalin ripustaminen FC KTP:n pelaajille
FC KTP:n pettyneille pelaajille jaettiin Ykkösen hopeamitaleja kauden 2014 päätteeksi. Varmalta näyttänyt mestaruus ja sarjanousu kuivuivat kasaan viimeisessä pelissä. Ilouutiset kuitenkin seurasivat, kun FC KTP nostettiinkin Veikkausliigaan FC Hongan jäätyä ilman liigalisenssiä. Antti Kolppo / Yle

Palloliitolta ei ole tällä kertaa herumassa armoa FC KTP:lle, jos kotkalaiset putoavat jalkapallon Ykkösestä. KTP:tä uhkaa suora putoaminen sarjasta, ellei se nouse kahdessa viimeisessä ottelussa ohi neljän pisteen päässä olevasta Grankulla IFK:sta tai viiden pisteen päässä olevista FC Hakasta tai Ekenäs IF:stä.

KTP:llä on aiempina vuosina käynyt tuuri, kun se on saanut paikan Veikkausliigassa muiden joukkueiden talousongelmien vuoksi. Sarjapaikka on tullut "kabinetin" kautta kausille 2004 ja 2015.

Tällä kaudella Veikkausliigasta putoava PK-35 Vantaa on ollut suurissa ongelmissa pitkin kautta. Seuran pääomistaja totesi syyskuussa, että edessä on iso työ saada talous kuntoon Ykköstä varten. Kotkassa fanien ja jalkapalloväen keskuudessa onkin herännyt keskustelua siitä, aukeaisiko KTP:lle takaportti Ykköseen, jos PK-35 ei pysty sarjaan osallistumaan.

Palloliiton täydennysmenettely on kuitenkin kotkalaisnäkökulmasta julma. Se tarjoaisi PK-35:ltä mahdollisesti vapautuvaa Ykkösen paikkaa jopa kahdelle Kakkosen joukkueelle ennen kuin sitä tarjottaisiin FC KTP:lle.

Kakkosen neljä parasta joukkuetta FC Honka, OPS, MuSa ja Gnistan aloittavat viikonloppuna nousukarsinnat Ykköseen. Joukkueista kaksi nousee pelaamalla ja jos Ykkösesta vapautuu lisää paikkoja, niitä tarjotaan ensin nousukarsintojen häviäjille.

Ykkösessä tällä kaudella viimeistä edelliseksi jäävä on täydennysmenettelyssä vasta kolmannella sijalla ja viimeiseksi jäävä FC Jazz vasta seitsemännellä sijalla.

FC KTP kohtaa seuraavaksi KPV:n ensi viikon lauantaina ja viikkoa myöhemmin kauden viimeisessä ottelussaan FC Hakan.

Kello 8:13 Juttua on korjattu. FC KTP:n putoaminen ei varmistu pelkästään sillä, että Grankulla IFK voittaa lauantaina FC Jazzin, kuten jutussa aiemmin väitettiin. KTP voi ohittaa taulukossa myös FC Hakan tai Ekenäs IF:n.