SiiPe hankki kotiuttajan Kempeleeltä – Kimmo Lukkari vaihtaa takaisin Ykköspesikseen

29-vuotias Lukkari asuu Kuopiossa, joten kesän pelimatkat kotiotteluihin lyhenevät huomattavasti.

pesäpallo
pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka
Tomi Hänninen

Ykköspesiksen kärkiporukoihin päättyneellä kaudella kuulunut Siilinjärven Pesis vahvistuu Superpesis-tason pelaajalla.

Kimmo Lukkari, 29, siirtyy SiiPeen pääsarjan Kempeleen Kiristä, jossa pelaaja kokosi viime kaudella 20 runkosarjan ottelussa 23 löytyä juoksua. Superpesiskarsintojen kolmessa ottelussa juuri SiiPeä vastaan Lukkari löi peräti 13 juoksua. Hän on Kajaanin Pallokerhon kasvatti, asuu Kuopiossa ja on pelannut aiemmin useampia kausi Puijon Pesiksessä.

– Sain harjoitella viime talven SiiPen mukana ja touhusta jäi hyvä maku. Joukkueella on hyvä valmennus ja pelaajat ovat jo tuttuja. Myös se, että kotipelit ovat tällä kaudella 250 kilometriä lähempänä kuin viime kesänä, vaikutti päätökseen, Lukkari kertoo SiiPen tiedotteessa.

Toisena uutena pelaajana SiiPeen siirtyy seuran oma kasvatti Eemeli Paldanius, 19, joka pelasi viime kaudella Joensuun Mailan kakkosjoukkueessa. Lisäksi Ossi Lähdesmäki on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen.

Uusien sopimusten myötä SiiPellä on nyt kasassa yhteensä 14 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajista kymmenen on seuran omia kasvatteja.

– Käymme vielä keskusteluja meidän viime kauden pelaajien kanssa, mutta muita uusia hankintoja ei tällä hetkellä ole kiikarissa, sanoo seuran toiminnanjohtaja Heikkinen edustusjoukkueen tilannetta.