Kuopioon uusi elämyskeskus: lasten sisäseikkailupuisto, trampoliiniareena ja kuntosali

Kuopion Siikarantaan avautuu joulukuussa elämyskeskus Bellanranta. Yksi idean isistä on Bella-Veneiden Raimo Sonninen.

Kuopio
Elämyskeskus Bellanrannan rakennus Kuopion Siikaniemellä
Juha Vauhkonen / Yle

Lasten sisäseikkailupuisto, kuntosali ja trampoliiniareena. Hierontapalveluita ja oheisharjoittelukeskus. Nämä kaikki ovat osa Kuopion Siikarannassa joulukuussa avattavaa Bellanranta-elämyskeskusta.

– Bellanrantaan tulee toisiaan täydentäviä toimijoita, jotka muodostavat ajan hermolla olevan kokonaisuuden, myhäilee Bella-Veneiden Raimo Sonninen.

Hänen mukaansa tavoitteena on luoda paikka, jonne koko perhe voi tulla harrastamaan yhden pysähdyksen taktiikalla.

Sonninen on toinen idean isistä, toinen on Kuopion vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen.

Käytössä 10 000 neliötä

Elämyskeskus koostuu kolmesta rakennuksesta, joissa on yhteensä tilaa noin kymmenentuhatta neliötä. Lapsiperheiden kannalta vetovoimaisin on sisäseikkailupuisto HopLop, joka muuttaa keskukseen Kuopion Leväseltä. Muuton myötä HopLopin tilat hieman suurenevat ja samalla sen konseptia päivitetään.

HopLopin seinänaapuriksi tulee Oheisharjoittelukeskus, jonka puuhamiehinä ovat kuopiolaistaustaiset jääkiekkoilijat Kimmo Timonen, Teemu Hartikainen, Tuomas Kiiskinen ja Jarmo Malinen. Keskuksessa on mahdollista harjoittaa eri urheilulajeissa tarvittavia ominaisuuksia ja tarjota kuntonyrkkeilyä.

Malisen mukaan Kuopiossa on tarvetta tämänkaltaisille, joukkueille ja yksilöurheilijoille suunnatuille harjoitusympäristöille.

– Meidän tavoitteena on laittaa kotipesä kuntoon, Malinen sanoo.

Itä-Suomen ensimmäinen trampoliiniareena

Elämyskeskuksessa on tulevaisuudessa mahdollista kokeilla myös painonnostoa ja toiminnallista harjoittelua Maria Kumlinin ja Risto Savolaisen perustamalla Sawo-salilla.

– Tämäntyylinen harjoittelu on yhä trendikkäämpää etenkin naisten parissa, Kumlin kertoo.

Keskukseen on rakenteilla myös trampoliiniareena, jollaista ei ole aiemmin ollut Itä-Suomessa. Areena on osa Huippu Centerin kuntosalia, jonka taustalla ovat Hannu Airila, Jussi Konttinen ja Jari Vilmi.

Elämyskeskuksen toimintaan liittyvät myös Laserpelikeskus ja Golfkeskus, jotka ovat aloittaneet toimintansa jo viime keväänä.

Kuopion vt. elinkeinojohtajan mielestä tällainen kokonaisuus on matkailullinen vetovoimatekijä.

– Bellanranta tukee Kuopion strategisia tavoitteita hyvinvoinnin edistäjänä, Unto Juutinen summaa.

Tarkennus 19.10. 10.54: Vaihdettu termi crossfit "toiminnalliseksi harjoitteluksi" tekstissä.