1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matkaoppaat (Henkilöt)

Valtakunnalliset opaskoulutuspäivät järjestetään Kemissä

Lokakuussa järjestettäville opaskoulutuspäiville on ilmoittautunut runsaat sata Suomen Opasliiton matkailuopasta, matkaopasta, erä- ja luonto-opasta sekä matkanjohtajaa.

Matkaoppaat (Henkilöt)
Matkailuoppaiden puheenjohtaja Kyösti Karjalainen Kemin kirkolla.
Meri-Lapin Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Kyösti Karjalainen.Risto Koskinen / YLE

Lokakuun puolivälissä Kemissä ja Meri-Lapissa järjestetään ensimmäiset valtakunnalliset opaskoulutuspäivät.

Tapahtumaan on tulossa runsaat sata Suomen Opasliiton matkailuopasta, matkaopasta, erä- ja luonto-opasta sekä matkanjohtajaa. Opaskoulutuspäivien teemat ovat Suomi 100 vuotta, Kemi matkailupaikkakuntana ja Meri-Lappi matkailualueena.

– Tällä hetkellä ilmoittautuneita on noin 120. Tapahtumassa osallistujille esitellään Kemin kaupunkia ja Meri-Lappia, kertoo Meri-Lapin Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Kyösti Karjalainen.

– Suomen Opasliitolle nämä valtakunnalliset päivät ovat järjestyksessään jo 97. mutta meille Meri-Lapissa ensimmäiset koko 36-vuotisen toimintamme historiassa, Karjalainen jatkaa.

Pääluennoitsijana tapahtumassa on FM, vt. museonjohtaja Minna Heljala Tornionlaakson maakuntamuseo- Tornedalens museumista.

Lisäksi lauantaina 15. lokakuuta pidetään Suomen Opasliiton syysliittokokous.

Meri-Lapin Matkailuoppaat ry järjestää opaskoulutuspäivät yhdessä Suomen Opasliitto ry:n-Finlands Guideförbundet rf:n kanssa.

Lue seuraavaksi