Soldiers of Odin -asuihin pukeutuneita epäillään kolmesta pahoinpitelystä

Poliisi kuvailee Imatralla alkuvuodesta tapahtuneita pahoinpitelyjä "tavanomaisiksi". Epäillyt kiistävät syyllisyytensä.

Kotimaa
Soldiers of Odin -takin selkämys.
Minna Aula / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Imatralla viime maaliskuussa tapahtuneen välikohtauksen esitutkinnan.

Kolmen Jyväskylän ympäristöstä olevan miehen epäillään pahoinpidelleen kahta miestä ja yhtä naista. Epäillyillä oli tapahtumahetkellä päällään Soldiers of Odin -tekstillä varustetut asusteet.

Poliisin mukaan tilanne on saanut alkunsa, kun epäillyt ovat puuttuneet asianomistajina olevan pariskunnan välisiin asioihin.

– Tilanne on eskaloitunut ja kolmas henkilö on mennyt väliin, rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo.

Kolmas pahoinpidelty on väliin mennyt mies.

Pahoinpitelyt on poliisin mukaan suoritettu nyrkein. Hänninen kuvailee pahoinpitelyjä sinänsä "tavanomaisiksi". Lisäksi väliin menneeltä mieheltä on välikohtauksessa hajotettu matkapuhelin.

Rikosnimikkeinä on tällä hetkellä kolme pahoinpitelyä ja lievä vahingonteko. Epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Hänninen ei halua lähteä tarkemmin arvelemaan, kuinka suuri osuus Soldiers of Odin -kytköksellä on ollut tapahtumien kulkuun.

– Kyllä se varmaan jotenkin merkityksellinen seikka on, Hänninen toteaa.

Tapaus on siirretty syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon.

Juttua korjattu 5.10. klo 16.11: Korjattu viimeinen lause, jossa väitettiin virheellisesti tapauksen siirtyneen esitutkintaan syyttäjälle. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.