Jäänmurtaja Sampolle tehty ennätyksellisen paljon varauksia

Tulevalle talvelle on räätälöity myös palvelupaketteja, joilla matkailijat on sitoutettu yöpymään Meri-Lapissa.

Kemi-Tornion seutukunta
Turisteja matkailujäänmurtaja Sampon edustalla.
Risto Koskinen / Yle

Kemissä jäänmurtaja Sampolle on tehty ennätyksellisen paljon varauksia tulevalle talvelle. Myös muu matkailun varaustilanne näyttää hyvältä.

Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria.
Norra Barria.Antti Ullakko / Yle

Markkinointia on kohdennettu erityisesti Aasiaan, saksankielisiin maihin sekä Israeliin.

Tulevalle talvelle on räätälöity palvelupaketteja, joilla matkailijat on sitoutettu myös yöpymään Meri-Lapissa, sanoo Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria.

Kemin ohella majoitusta voidaan tarjota esimerkiksi Torniosta tai vaikka Simosta. Pakettiin kuuluu, että matkailijat viipyvät vähintään yhden yön ja käyvät ainakin jäänmurtaja Sampolla sekä lumilinnassa.

– Luomme yhteistyökuvioita, että matkailijat käyvät muualta Kemissä ja viipyvät täällä pidempään. Me pystytään tarjoamaan Meri-Lapissa samanlaisia palveluita kuin muuallakin Lapissa. Meillä ei ole tuntureita, mutta meillä on jäätyvä meri. Meri antaa erilaiset mahdollisuudet ympäri vuoden.

Mahdollisuuksia myös revontulimatkailuun

Barrian mukaan paikalliset yrittäjät ovat lähteneet hyvin mukaan matkailupalveluiden tarjoamiseen. Turisteille on tarjolla muun muassa lumikenkäkävelyä, moottorikelkkailua, koiravaljakkoajelua sekä jäärallia. Hän kuitenkin mainitsee, että lisääkin palveluita voisi tulla.

Mansikkanokalle tulevaksi talveksi rakennettavat pienet lasihuvilat on tarkoitus ottaa ympärivuotiseen käyttöön ja syksyllä ne voisivat palvella etenkin revontulia katsomaan tulevia turisteja. Ensimmäiset yöpyjät öiselle tähtitaivaalle tähyämisen mahdollistaviin lasihuviloihin tulevat joulukuun alussa.

Myös läheistä Selkäsaarta aiotaan hyödyntää matkailukäytössä. Tässä toimivat kuplamaiset, läpinäkyvät olokolot, joista luonnon tarkkailu onnistuu helposti.

– Viemme sinne turisteja olokoloilla, joissa he voivat myös yöpyä, Barria kertoo.