Hyppää sisältöön

Talouseliitin ideariihi kokoontuu – paikalla myös maailman silmäätekeviä

Liki kuusi tuhatta yrittäjää, johtajaa ja poliitikkoa kokoontuu torstaina ja perjantaina Helsingin messukeskukseen inspiroitumaan, hankkimaan ideoita, verkostoitumaan ja kuulemaan maailman talousgurujen esityksiä. Nordic Business Forumista on tullut Slushin rinnalle tapahtuma, jossa kaikki silmää tekevät haluavat olla paikalla.

Malcolm Gladwell puhui Nordic Business Forumin lehdistötilaisuudessa Jyväskylässä syyskuussa 2013. Kuva: AOP

Messukeskuksen lavalla nähdään yhteensä 13 kansainvälistä bisneskuuluisuutta. He kertovat suomalaiselle yleisölle menestysvinkkejään.

Tänä vuonna esiintyjiä ovat muun muassa maailman kenties tunnetuin skeittari ja liikemies Tony Hawk, XPRIZE-yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Peter Diamandis, animaatiostudio Pixarin perustaja Ed Catmull, viestipalvelu Twitterin entinen toimitusjohtaja Dick Costolo ja KIVA-mikrolainayhtiön perustaja Jessica Jackley. XPRIZE rahoittaa mullistavia, ihmiskuntaa hyödyttäviä keksintöjä ja järjestää muun muassa yksityisiä avaruuslentoja.

Lippuja alehintaan tuhannella eurolla

Tapahtuman menu on tänä vuonna täysin vegetaristinen. Tarjolla on muun muassa suomalaista hittiruokaa, nyhtökauraa.

Tilaisuus myytiin loppuun jo puoli vuotta sitten, mutta verkkohuutokaupasta lippuja sai keskiviikkoiltana alehintaaan eli tuhannella eurolla.

Halvimmat "virallisista lähteistä" ostetut liput Nordic Business Forumiin maksoivat veroineen 1 230 euroa ja kalleimmat 3 700 euroa.

Osallistujia tapahtumaan tulee yli 30 maasta. Viime vuonna osallistujista joka neljäs oli toimitusjohtajia.

Tänä vuonna NBF:issä on käytössä erityinen mobiilisovellus, jonka avulla voi etsiä omiin liiketoimiin parhaiten sopivia kontakteja. Uusien tuttavuuksien löytäminen onkin yksi tapahtuman houkuttimia.

NBF:n juuret ovat Jyväskylässä

Nordic Business Forum järjestetään nyt kolmatta kertaa Helsingissä. Tapahtuman juuret ovat Jyväskylässä.

Perustajat, opiskelijat Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén järjestivät ensimmäisen, muutaman kymmenen hengen tilaisuuden vuonna 2009.

Vuoden 2011 seminaarissa nähtiin ensimmäiset kansainväliset puhujat, muun muassa Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore. Seuraavana vuonna tapahtumassa esiintyi Sir Richard Branson, Virgin-yhtiöiden omistaja.

Nyt NBF:n teemoina ovat digitaalisuus, kulttuuri ja markkinointi. Tammikuussa Nordic Business Forum järjestetään ensimmäisen kerran myös Tukholmassa.

.
.