Syyttäjä: Kahta poliisia puukotettu Brysselissä, mahdollinen terroriteko

Poliisien vammat eivät ole hengenvaarallisia. Epäilty on pidätetty.

Ulkomaat
Brysselin kartta, johon on merkitty Schaerbeekin alue.
Brysselin kartta, johon on merkitty Schaerbeekin alue. Google / Yle Uutisgrafiikka

Belgian syyttäjäviranomaiset epäilevät, että kahden poliisin puukotus Brysselissä keskiviikkoaamuna oli terroristinen teko.

Yleisradioyhtiö VRT:n mukaan toinen poliiseista haavoittui kaulaan ja toinen vatsaan. Vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Epäilty on pidätetty. Hän yritti paeta paikalta, mutta poliisi pysäytti hänet ampumalla jalkaan. Myös kolmas poliisi loukkaantui yrittäessään pysäyttää miestä.

Epäilty on 43-vuotias mies

Puukotus tapahtui Schaerbeekin alueella Brysselin pohjoisosassa. Syyttäjän tiedotteen mukaan epäilty on 43-vuotias Belgian kansalainen.

Belgian ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF kertoo (siirryt toiseen palveluun), että epäilty on entinen sotilas, joka on entuudestaan poliisille tuttu. RTBF:n mukaan syyttäjänvirasto on vahvistanut nämä tiedot.

Brysselin turvatoimet ovat olleet tiukkoja sen jälkeen, kun Zaventemin lentokentällä ja keskustassa sijaitsevalla metroasemalla tehtiin maaliskuussa terrori-iskut, joissa kuoli yhteensä 32 ihmistä.

Kaksi kuukautta sitten kaksi poliisia haavoittui puukotuksessa Charleroin kaupungissa. Ääri-islamistinen Isis-järjestö väitti tuolloin, että puukottaja toimi sen nimissä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters