Baltimoren lento jouduttiin evakuoimaan - Samsungin älypuhelin alkoi savuta

Tapaus liittyy ilmeisesti Samsungin uusimpaan malliin, uutisoi Reuters. Yhtiö veti viime kuussa yli 2,5 miljoonaa puhelinta takaisin viallisten akkujen vuoksi.

Ulkomaat
Galaxy Note 7
Galaxy Note 7.Jannis Mattar / EPA

Yhdysvalloissa Southwest Airlinesin lento jouduttiin evakuoimaan keskiviikkona sen jälkeen, kun Samsungin uusin älypuhelin alkoi savuta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Noin 75 matkustajaa sekä miehistön jäsenet joutuivat tekemään välilaskun matkallaan Louisvillesta Baltimoreen, Kentuckyn osavaltiossa. Lentoyhtiön mukaan matkustajille tai miehistölle ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Matkustajan vaimon mukaan hänen miehensä puhelin oli vaihdettu pari viikkoa aiemmin, kun hän oli saanut Samsungilta tekstiviestin.

Samsung Electronics sanoi omassa lausunnossaan, että laite oli toiminut normaalisti asiakkaalle palautettaessa.

– Tähän asti voimme kertoa puhelimesta, mutta emme voi vahvistaa tapauksen liittyvän uuteen Note 7 -puhelinmalliin, eteläkorealaisesta yhtiöstä kommentoidaan Reutersille.

Eteläkorealainen matkapuhelinvalmistaja veti viime kuussa yli 2,5 miljoonaa uutta Galaxy Note 7 -älypuhelintaan markkinoilta viallisten akkujen vuoksi. Osa puhelimista kuumeni liikaa, osa jopa syttyi palamaan.

Useat amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat kieltäneet kyseisen mallin käyttämisen lennoillaan.

Lähteet: Reuters