Aamulehti: Nokian Renkaat kauppasi samoja renkaita kahdella eri hinnalla

Salaisista resepteistä käy ilmi, että Nokian Renkaat on valmistanut eri nimillä myytyjä renkaita samoilla resepteillä. Lehden mukaan yhtiö on myynyt niitä Suomessa kovempaan hintaan kuin Keski-Euroopassa.

renkaat
Nokian rengas
Ismo Pekkarinen / AOP

Nokian Renkaat on myynyt samoja renkaita kahdella eri hinnalla, uutisoi Aamulehti (siirryt toiseen palveluun). Yhtiö kiistää lehden haastattelussa väitteet kuluttajien harhaanjohtamisesta.

Lehden haltuun saamien rengasreseptien mukaan yhtiö on valmistanut renkaita Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan samoilla resepteillä vuosina 2010–2013. Reseptit ovat peräisin Nokian Renkaiden tehtaalta Venäjän Vsevolozhskista.

Samaa valmistusohjetta kulutuspintansa kumiseoksessa käyttävästä rengassarjasta on pyydetty Suomessa satoja euroja korkeampi hinta kuin Keski-Euroopassa.

Renkaita on markkinoitu erilaisten ominaisuuksien tuotteina. Lehden mukaan kyseessä ovat Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltu Nokian Hakka Black -rengas ja Keski-Euroopan markkinoille kehitetty Nokian zLine -kesärengas.

Yhtiön vastauksessa Aamulehdelle sanotaan, että pohjoisen olosuhteisiin kehitettyjä kumisekoituksia on hyödynnetty Keski-Euroopan renkaissa, mutta jutussa mainittujen tuotteiden reseptit on "eriytetty" toisistaan toissa vuonna – eli lehtijutun uutisoiman ajanjakson jälkeen.