1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Utsjoki

Utsjoen seurakunta myy rahapulassa kiinteistöjä

Utsjoen evankelis-luterilainen seurakunta kauppaa Karigasniemen vanhaa kappelia tontteineen. Lisäksi seurakunta myy puolen hehtaarin kokoista tilaa Nuvvuksessa sekä 10 hehtaarin verran rakennuskelvotonta maata Vetsikossa.

Kuva: YLE

Utsjoen evankelis-luterilainen seurakunta myy kiinteistöomaisuuttaan. Talousvaikeuksista kärsivä seurakunta kauppaa Karigasniemen vanhaa kappelia tontteineen. Lisäksi seurakunta myy puolen hehtaarin kokoista tilaa Nuvvuksessa sekä 10 hehtaarin verran rakennuskelvotonta maata Vetsikossa.

  • Karigasniemen vanha kappeli ja sen tontti (0,33 ha). Tontilla sijaitsee vanha huonokuntoinen kappelirakennus Karigasniemen osayleiskaava-alueella. Kappelirakennuksessa on sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät. Ei osuutta yhteisiin oikeuksiin.
  • Kompun-niminen tila (0,5 ha) Nuvvuksessa Karigasniemen osayleiskaava-alueella. Tilalla ei ole rakennuksia. Tilaa rasittaa tieoikeus rasitetiellä T64. Tilalle on tieoikeus. Ei osuutta yhteisiin oikeuksiin.
  • Utsjoen pappilan tilaan kuuluvat kaksi maa-aluetta (yht. 9,8 ha) Vetsikossa. Alue on rakennuskelvoton tulvavaaran vuoksi. Mahdollisesta kaavasta ei ole tietoa. Kaupasta ei seuraa oikeutta yhteisiin oikeuksiin.

Ostotarjoukset tulee toimittaa lokakuun loppuun mennessä. Seurakunnan kirkkovaltuusto päättää sen jälkeen, hyväksyykö se tarjoukset myytävistä kiinteistöistä.