Hyppää sisältöön

Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Perussuomalaisten Terhi Kiemunki saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Tamperelainen kunnallispoliitikko ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki pyysi itse poliisia tutkimaan onko hän syyllistynyt rikokseen.

Terhi Kiemunki Kuva: Perussuomalaiset

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut Terhi Kiemunkia vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kiemunki julkaisi blogikirjoituksen maaliskuun lopussa Uusi Suomi -verkkolehdessä, jossa apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan paneteltiin ja solvattiin islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella.

Asiaa komentoiva valtionsyyttäjä Jorma Äijälä ei kerro mikä kohta tekstissä oli erityisen raskauttava. Asiakirjat ovat salaisia, kunnes juttu etenee käräjäoikeuteen.

Ratkaisu ei kuitenkaan ollut Äijälän mukaan helppo.

– Näissä kiihottamista kansaryhmää vastaan koskevissa rikoksissa joudutaan punnitsemaan rangaistussäännöstöä ja sanavapautta. Jos rikoksen tunnusmerkistö täytyy, sanavapaus väistyy ja siihen on nyt tässä päädytty.

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan puhutaan paljon julkisuudessa, mutta syyttäjän pöydälle asti ei montaa juttua ole tullut. Nousua määrässä hieman on ollut.

– Katsotaan nyt alkaako niitä tulla syyttäjällekin enemmän, kun poliisi on ilmoittanut tehostavansa toimintaansa, Äijälä sanoo.

Asia käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa, mutta käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Yle ei ole tavoittanut lukuisista yrityksistä huolimatta Terhi Kiemunkia kommentoimaan syytettä.