Haloo Vimpelin tulevaisuus ratkeamassa

Kansanliikkeen on päätettävä, asettaako se ehdokkaita kevään kuntavaaleihin. Nykyisessä valtuustossa Haloo Vimpelin edustajia on viisi.

Vimpeli
Kuvakaappaus Haloo Vimpeli -kansanliikkeen verkkosivulta.
Kuvakaappaus Haloo Vimpeli -kansanliikkeen verkkosivulta.

Vimpelissä ratkaistaan lähiviikkoina Haloo Vimpeli -kansanliikkeen kohtalo. Vielä ei tiedetä, asettaako Haloo Vimpeli ehdokkaita ensi kevään kuntavaaleihin.

Haloo Vimpeli perustettiin edellisten kuntavaalien alla ja se vaati kunnan talouden kuntoon saattamista. Haloo Vimpelillä oli kuntavaaleissa kymmenen ehdokasta, joista viisi valittiin valtuustoon. Kevään 2017 kuntavaaliehdokkuutta on pohtinut myös kansanliikkeen keulahahmo Seppo Tuomisalo.

– Itse epäröin enää asettua ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Osa kansanliikkeen jäsenistä näkee kuitenkin, että Haloo Vimpelillä on vielä tehtävää kunnan hyvinvoinnin ja asuinympäristön edistämisessä, Tuomisalo pohtii.

Tavoitteet saavutettu

Kansanliikkeessä on toiminut eri puolueiden jäseniä vasemmistoliitosta kokoomukseen sekä puolueisiin sitoutumattomia henkilöitä. Tuomisalo arvioi, että liike on jo saavuttanut päätavoitteensa.

– Päätavoite eli kunnan talous on saatu kuntoon. Se on vaatinut suuria päätöksiä. Muun muassa päätös viimeisten kyläkoulujen sulkemisesta tehtiin valtuustossa yksimielisesti.

Kannattiko Haloo Vimpeli perustaa?

– On sanottu, että ilman kansanliikettä itsenäistä Vimpeliä ei olisi enää olemassa. Se on toki paljon sanottu, mutta kyllä Haloo Vimpelillä on ollut oma merkityksensä, Seppo Tuomisalo sanoo.