Koululaiset suunnittelivat itselleen paremman koulupihan: "Tämä idea esitetään rehtorille"

Nelosluokkalaiset tarttuivat haasteeseen rohkeasti ja suunnittelivat yhdessä eri alojen osaajien kanssa toimivamman koulupihan.

koulutus
Haapaniemen koulun 4C-luokkalaiset, väittely
Nelosluokkalaiset suunnittelivat eri alojen osaajien kanssa toimivamman koulupihan. Samalla piti oppia toimimaan yhdessä ja kuunnella muiden mielipiteitä.

Koululaiset pääsivät tällä viikolla keksimään ratkaisuja koulunsa arkisiin käytännön ongelmiin Kuopion muotoiluakatemian tapahtumassa.

Kuopion muotoiluakatemian SÄDE 16 -innovaatiopäivien tavoitteena on rohkaista koululaisia vaikuttamaan omaan arkeensa.

Samalla lapset vahvistavat ideointi- ja yhteistyötaitojaan.

Koululaiset ovat toimineet tiiviissä yhteistyössä muotoilun ammattilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Ideoimassa olivat Vehmersalmen koulun oppilaskunnan edustajat sekä Haapaniemen koulun 4C-luokka.

"Oppilaita pitää kuunnella"

Haapaniemeläiset ryhtyivät kehittämään kouluaan ympäröivää vanhaa aitaa toimivammaksi. Luokanopettaja Paula Hakkarainen vakuuttaa, että lapset suhtautuvat tehtäväänsä hyvin kunnianhimoisesti.

– Oppilaat miettivät yhdessä koulumme ongelmia. Aidat koettiin sellaisiksi, että niissä on erilaisia ongelmia. Nyt idea on jalostunut niin, että pihaa suunnitellaan muutenkin uusiksi: mihin tulevat parkkipaikat ja pelialueet, Hakkarainen kertoo.

– Oppilaat kantavat vastuun yleensä hienosti. Oppilaita pitää kuunnella ja suhtautua asiaan tosissaan, Hakkarainen täsmentää.

Nelosluokkalainen Iita Jauhiainen kuvailee tarkkaan, millaisia muutoksia pihalle on suunnitteilla.

– Siirretään parkkipaikat parkour-paikan tieltä ja tuonne pihalle tulee areenoita, joissa voi pelata vaikkapa jalkapalloa. Tämä idea esitetään rehtorille, että sopiiko, jos teemme tällaisia muutoksia, Jauhiainen kertoo.