Herätys: Matthew-myrskyn tuhot laajenevat, kotimaassa puolueet kisaavat kannatuksesta

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kotimaa
Ihmiset kantoivat arkkua Petit Goavessa Haitilla 5. lokakuuta 2016.
Ihmiset kantoivat arkkua Petit Goavessa Haitilla 5. lokakuuta 2016. Orlando Barria / EPA

Matthew-myrskyn kuolonuhrien määrä kasvaa

Hirmumyrsky Matthew’n kuolonuhrien määrä Haitilla on noussut yli 280:aan. Lisää uhreja pelätään löytyvän etenkin saaren lounaiskärjestä, jossa Matthew tuhosi neljä viidesosaa Jérémien kaupungista. Yhdysvaltain rannikkoseudulla Floridassa, Georgiassa ja Etelä-Carolinassa kahta miljoonaa ihmistä on kehotettu siirtymään Matthew’n tieltä sisämaahan.

Kisa suurimman puolueen asemasta tiukka

Ylen tuoreen puoluekannatusmittauksen perusteella Suomessa on kaksi suurinta puoluetta. Aamulla julkaistun mittauksen perusteella sekä keskustaa että SDP:tä kannattaa nyt molempia 20,5 prosenttia suomalaisista. Keskustan kannatus on laskussa, SDP:n puolestaan nousussa. Yle käsittelee päivän aikana puoluekannatusmittauksen tuloksia laajemmin niin internetissä, radiossa kuin televisiossakin.

Vastatoimia Itämerellä?

Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work vierailee tänään Helsingissä. Samaan aikaan myös muiden Pohjoismaiden ja Baltian maiden kansliapäälliköt ja varaministerit tapaavat. Iltapäivän tiedotustilaisuudessa Work ja muut varapuolustusministerit aikovat kertoa muun muassa vastatoimista "Venäjän asevoimien epäammattimaiseen käytökseen Itämerellä", Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoo. Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana verkossa kello 16.

Kuka saa Nobelin rauhanpalkinnon? 

Pakolaisia saapumassa veneellä Kosin saarelle.
Yannis Kolesidis / EPA

Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan tänään puolilta päivin. Tänä vuonna ehdokkaita on ennätysmäärä, yhteensä 376 henkilöä ja organisaatiota. Yle näyttää rauhanpalkinnon julkistamisen suorassa nettilähetyksessä kello 12. Vedonlyöntitoimistojen listoilla korkealla ovat muun muassa kreikkalaiset pakolaisten auttajat. Myös Iranin ydinsopimuksen neuvottelijat ja tietovuotaja Edward Snowden ovat mukana Nobel-veikkauksissa.

Teksti-tv täyttää 35 vuotta

Teksti-tv:n piirros.
Yle

Päivittäin 900 000 ihmistä seuraa Ylen teksti-TV:tä. Teksti-TV on pysynyt osana suomalaista arkitodellisuutta mediamaailman huimasta kehityksestä huolimatta. Ylen Teksti-TV-lähetykset alkoivat 7.10.1981. Ensisijaisena kohdeyleisönä olivat Suomen sadattuhannet huonokuuloiset. Innostus yllätti kaikki, ja kauppiailla oli vaikeuksia täyttää laitekysyntää. Teksti-TV:n viikoittainen käyttäjämäärä on 1,5 miljoonaa.