Matti Nykäsen luottotoimittaja: Siideristä ja karhunpainista se alkoi

Somerolainen toimittaja Kai Merilä tapasi Matti Nykäsen ensimmäisen kerran kesällä 1993, kun paikallislehden kesätoimittaja pyysi haastattelua Somerolle muuttaneelta Nykäseltä.

Aamu-tv
Kai Merilä.
Matti Nykäsen luottotoimittaja Kai Merilä on koonnut seikkailujensa taustat yksien kansien väliin. Millaisin perustein on vedetty rajaa, mitä julkaistaan ja mitä ei?

Merilä kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miten luottosuhde alkoi.

-Sain kaupan jonossa kuulla, että kautta aikojen maailman paras mäkihyppääjä muuttaa paikkakunnalle ja totta kai minä sitten valveutuneena kesätoimittajana hyökkäsen heti mestoille kameran ja lehtiön kanssa, Merilä kertoo.

Nykänen majaili Somerolla matkailumajassa ravintola Rantatuvan vieressä.

-Hän oli siellä katolla ja minä esittelin itseni paikallislehden toimittajaksi ja pyysin haastattelua, kun hän oli tänne muuttanut. Hän sanoi, että jos tuut tänne katolle seuraksi, niin saat haastattelun, Merilä muistelee ensitapaamistaan Matti Nykäsen kanssa.

Katolla nautittiin siideriä ja harrastettiin karhunpainia, ja siitä alkoi Merilän mukaan 23 vuoden aika erikoinen taival.

Juttuja keksittiin yhdessä Matin kanssa

Kai Merilä on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan, jossa hän kuvailee toimintaansa useiden julkkisten luottotoimittajana.

Merilä aloitti Seiska-lehdessä vuonna 1999 ja hänestä tuli erityisesti Matti Nykäsen luottotoimittaja. Kuudentoista vuoden aikana hän kirjoitti runsaat 200 juttua Nykäsestä.

-Kun Nykänen huomasi, että kaveri on siellä töissä, niin hän halusi, että minä kirjoitan hänestä tehdyt jutut, Merilä kertoo.

Merilän mukaan juttuja keksittiin ja tehtailtiin yhdessä.

Nykäsen entinen kihlattu Susanna Ruotsalainen on kutsunut Merilää juottotoimittajaksi. Merilä myöntää, että viinaa on kulunut.

-Kyllä Matti sitten onneksi oikaisi, että kyllä hän on itse ne viinat sinne kurkkuun kaatanut, Merilä huomauttaa.