1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Kuka pystytti Keke Rosbergin kunniaksi laatan ja kiven Turkuun? – kaupunki ihmeissään

Turun Barkerinpuistoon on ilmestynyt F1-mestarin mukaan nimetty polku, The Keke Rosberg Pathway.

Varsinais-Suomi
Keke Rosbergin polku Turun Barkerinpuistossa.
Keke Rosbergin polku Turun Barkerinpuistossa.

Turun jokirannassa sijaitsevaan Barkerinpuistoon on hiljattain ilmestynyt kiveen kiinnitetty laatta, jossa lukee: "Keke Rosbergin polku, The Keke Rosberg pathway".

Turun kaupunki kyseli tällä viikolla Instagram-tilillään, josko joku tietäisi, miksi vuoden -82 Formula 1 -maailmanmestarille on nimetty polku kaupunkiin.

Turun kaupungin suunnittelupäällikkö Matti Salonen sanoo, että kaupunkisuunnittelussa pohditaan parhaillaan, käydäänkö kunniamerkki poistamassa. Salonen pitää todennäköisenä, että merkki haetaan pois.

Salosen mukaan poistamispäätökseen ei vaikuta se, että Keken polku on saattanut tuoda pelkästään iloa kaupunkilaisille. Suunnittelupäällikkö huomauttaa, että esimerkiksi puistojen nimeämisestä ja kunniamerkkien pystyttämisestä päättää virallinen nimistötoimikunta, eivät kaupunkilaiset omin päiten.

Moni ei vielä ole huomannut polkua

Yle Turku käväisi Barkerinpuistossa kysymässä ohikulkijoilta, sattuisivatko he tietämään, missä on Keke Rosbergin polku. Noin paristakymmenestä ohikulkijasta suurin osa yllättyi, kun kuuli polun olevan puistossa. Moni ei ollut Rosbergin laattaa vielä huomannut. Irma Iljin kertoi kävelevänsä puiston ohi joka aamu ja hän olikin yksi harvoista laatan huomanneista. Hämmästelyä polku herätti silti.

– Ei tämä ihan formulakuljettajalle taida olla riittävä tämmöinen pikku luiru. Pitäisi varmaan olla oikeen kunnon baana tai joku vastaava, Iljin naurahtaa.

– Tietääköhän Keke, että hänellä on täällä Turussa nimikkopolku, Iljin pohtii.

Keke Rosberg on syntynyt vuonna 1948 Solnassa, Ruotsissa. Hänen poikansa Nico on myös formulakuljettaja.

Keke Rosbergin polusta kertoi ensimmäisenä Turkulainen.

Juttua muokattu klo 16.12: Lisätty Matti Salosen kommentit.

Lue seuraavaksi