Hyppää sisältöön

Kakkoset palasivat Tokmannin kiinteistön omistajiksi – alueelle tulossa uusia yrittäjiä

Veljekset Kyösti ja Kari Kakkonen neuvottelevat parhaillaan useiden Joensuun Raatekankaantiellä sijaitsevalle kauppapaikalle mielivien uusien toimijoiden kanssa.

Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Joensuun Raatekankaantiellä sijaitseva iso liikekiinteistö on jälleen liikemiesveljesten Kyösti ja Kari Kakkosen omistuksessa. Kakkoset ovat ostaneet 10 vuotta sitten myymänsä kiinteistön takaisin Schaumann Retail Finland 2 -yhtiöltä.

Kyösti Kakkonen sanoo, että kaupan myötä he haluavat olla osaltaan tukemassa maakunnan kehittymistä. Tällä hetkellä kiinteistön kahdessa rakennuksessa toimivat muun muassa Tokmanni, Masku ja IKH- Joensuun Konekeskus. Neuvottelut uusien toimijoiden kanssa on parhaillaan käynnissä.

– Käymme parhaillaan neuvotteluja useiden uusien toimijoiden kanssa. Nämä ovat toimijoita, jotka eivät ole toimineet aiemmin alueella. Täysin uusia toimijoita siis, Kyösti Kakkonen kertoo.

Uusia toimijoita tiloihin mahdollisesti jo vuodenvaihteessa

Liikemies ei paljasta vielä minkä alan yrittäjien kanssa neuvotteluja käydään. Kakkosen mukaan rakennuksissa on tällä hetkellä paljon tyhjää tilaa ja huonolla käyttöasteella olevia tiloja.

– Näillä näkymin tilat ovat täyttymässä hyvin neuvottelujen myötä. Osalla tuntuu olevan hoppu, joten ensimmäiset uudet toimijat voivat tulla vuodenvaihteessa, 3–6 kuukauden sisällä pääosin, Kyösti Kakkonen sanoo.

Liikemiehet odottavat Raatekankaantien ja Kajaanintien risteyksen muuttuvien liikennejärjestelyjen tuovan uudenlaista eloa kauppapaikalle.

Raatekankaantie 4 liikekiinteistön omistajana on jatkossa liikemiesveljesten omistaman sijoitusyhtiö Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n perustama kiinteistöyhtiö. 

.
.