1. yle.fi
  2. Uutiset

Huippujohtaja Ylelle: Tanssin Bollywoodia tuhansien työntekijöiden edessä, jotta jää murtuisi

Intialainen Vineet Nayar nosti toimitusjohtajakaudellaan teknologiayhtiö HCL Technologiesin markkina-arvon kuusinkertaiseksi. Nayarin mukaan tämä onnistui asettamalla työntekijät asiakkaiden edelle.

talous
Vineet Nayar
Vineet NayarJarno Kuusinen / AOP

Johtamisfilosofiasi perustuu ajatukseen, että yritykselle työntekijät ovat tärkeämpiä kuin asiakkaat. Miten perustelet tätä?

– Uskon, että työntekijöiden rohkaiseminen ja innostaminen tuottaa energistä ja hyvinvoivaa työvoimaa. Tällaisella porukalla yritys kykenee tuottamaan kymmenkertaisen lisäarvon samalla tuotteella, samalla hinnoittelulla, samalla markkinalla ja samoilla asiakkailla. Valitettavasti moni yritys näkee työntekijät kuitenkin ongelmana ja kalliina kulueränä, josta pitää päästä eroon. Ihmisiin pitää investoida, ei divestoida.

Miksi työntekijät sitten nähdään usein kulueränä?

– Ajatus on peräisin 1970-luvulta, jolloin johtaminen oli ennen kaikkea tuotantopanosten managerointia ja niiden käytön optimointia. Tämä juonsi juurensa valmistavaan tehdasteollisuuteen: Piti saada mahdollisimman paljon aikaiseksi mahdollisimman pienin panoksin. Tietotekniikan kehittymisen myötä innovaatioiden, ja siten työntekijöiden, merkitys alkoi korostua. Johtajat jäivät kuitenkin jumiin 1970-luvulle. Nykyaikaiset teknologiayritykset taas menestyvät vain innovaatioilla, siksi vaikkapa Google ja Facebook panostavat työntekijöihinsä.

Taustasi on ict-toimialalla. Toimiiko johtamisfilosofiasi muillakin toimialoilla?

Vineet Nayar
Vineet NayarJarno Kuusinen / AOP

– Kyllä. Tämä on universaali oppi ja sitä voi soveltaa kulttuurista tai toimialasta riippumatta.

Miten vakuutit asiakkaasi siitä, että ajatus toimii?

– Aluksi he olivat toki skeptisiä. Mutta kun aloimme toteuttaa tätä käytännössä, myös asiakastyytyväisyys parani. Lopulta he rohkaisivat meitä jatkamaan kehitystyötä. Menestys tarttuu.

Olet kuulema tanssinut työntekijöittesi edessä. Mistä tässä oli kyse?

– Heh, pitää paikkansa. Kun uusi toimitusjohtaja tulee taloon, hänen ympärillään on eräänlainen sädekehä. Inhosin johtajan nostamista jalustalle. Pohdin, että kuinka voisin kuroa umpeen välimatkan itseni ja työntekijöitteni välillä. Päätin laittaa Bollywood-musiikin päälle ja pistin tanssiksi 5 000 työntekijän edessä. Voin kertoa, että en ole hyvä tanssija! Lopulta kuitenkin koko yleisö tanssi, ja henkinen kuilu väliltämme katosi. Sen jälkeen kykenimme keskustelemaan rehellisesti yrityksen asioista. Jatkoinkin sitten tanssimista kahdeksan vuoden ajan.

Vineet Nayar esiintyi Helsingissä Nordic Business Forum -tapahtumassa perjantaina 7.10.

Lue seuraavaksi